Are vallas kehtib liikluspiirang

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Are vallavalitsuse korraldusega kehtib 10. oktoobrist paljudel kruuskattega teedel liikluspiirang, mis tähendab, et üle kaheksatonnise registrimassiga sõidukitega ei saa seal sõita.

Paarkümmend raskeveokitele suletud teelõiku viivad enamasti talude, põldude ja metsadeni ja liikluspiiranguga püüab vallavalitsus säästa liigvihmast pehmeid teid kohalikele, et nad sõiduautoga kodunt välja pääseksid.

“Kui mõni uljaspea otsustab raske koormaga sinna minna, siis sinna ta kinni jääb,” ütles Are vallavanem Lauri Luur.

Umbkaudu 1300 elanikuga Are vald võtab enda alla 160 ruutkilomeetrit ja seal on 110 kilomeetrit vallale kuuluvaid teid. Vallavanema andmeil on üle poole neist ehk ligi 70 protsenti liikluspiiranguga, kuni ilmastik paraneb ja kruuskattega teed on jälle sõidetavad. Bussipeatusi kõnealuste teede äärde ei jää, nii et ühistranspordi kasutajaid kõnealuse piirangu kehtestamine ei puuduta.

Põhjusena, miks kruuskattega teed käest lähevad, nimetas vallavanem kohalike teede remondi ja korrashoiu raha nappust. Viimased lumerohked talved sulatasid eelarvest selleks mõeldud kroonid-eurod, kuigi kütuseaktsiisi maksavad maamehedki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles