Tikand lisab kodutekstiilile vürtsi ja värvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salongi Kaunid Kardinad disainidele aitab tikandid valmistada Riita Kubre Riita õmblusstuudiost.
Salongi Kaunid Kardinad disainidele aitab tikandid valmistada Riita Kubre Riita õmblusstuudiost. Foto: Ants Liigus

Kevadel muutuvad kodutekstiilid talvistest erksavärvilisemaks ja õhulisemaks, et pikemate ning valgemate päevadega ühte rütmi käia. Olemasolevatele või uutele kardinatele saab aktsenti anda tikanditega.


Pärnus Suur-Sepa tänavalt kesklinna kolinud ning Õhtu põik 3 Riita õmblusstuudioga ruume jagava salongi Kaunid Kardinad omanik ja disainer Varje Kuura rääkis, et tikandid on üks võimalusi anda kardinatele uus elu.



Tikand on tänuväärne käsitöötehnika, mis ei kapriisitse materjalidega ja sobib nii paksemale mööblikangale kui õhulisele tüllile.



Elektroonilise tikkimismasina ja spetsiaalsete siidniitidega saab luua just konkreetsele kliendile sobiva aplikatsiooni, mis disaineri pilgu all sobitatakse kardinale kas kinnitusklambriga või külge õmmeldes.



Klambriga kinnitatud motiive saab aknakattel ümber tõsta või tujule vastavalt asendada: kevadeks vahetada lumikellukesed sinilillede vastu, suve hakul kasutada sootuks päevalilli.



Kuura sõnutsi pole kardin pelgalt kate päikese või uudishimulike pilkude eest, vaid sisustuselement, mis ruumi tervikliku miljöö loob. Sellepärast ei saa üheselt välja tuua kevadisi kardinatrende, sest kodud on erinevad nagu nendes elavad inimesedki. Ometi märkis ta, et endiselt on populaarsed paneel- ja Rooma kardinad, mida saab teha nii üles- kui allapoole volditavaid.



Ehkki kaubandusest leiab laias valikus valmiskardinaid, on disainerkardina eelis personaalsus ja isikupärasus ning garantii, et samasugust aknakatet mujal kodudes ei leidu.



Kuura kinnitas, et kardinat dubleerida talle ei meeldi, pigem on huvitav iga kord üllatada, mitte ennast korrata.



Kuura on peale kardinate disaininud tikandeid muudelegi sisustuselementidele nagu padjad ja voodikatted - kõik detailideni läbi mõeldud ja tervikuks põimitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles