Pärnu saab esimesed kaks gaasibussi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasiga töötav buss.
Gaasiga töötav buss. Foto: Ants Liigus

Täna annavad maanteeameti esindajad Pärnu linnale üle esimesed kaks saastekvootide eest soetatud gaasibussi, mis on osa kümmet gaasi- ja hübriidajamiga sõiduvahendit hõlmavast tehingust.

Bussid läksid kokku maksma 4 374 360 eurot. Peale Pärnu bussipargi täieneb bussipark ka Narvas, kui valmib sealne maagaasitankla, teatas maanteeamet.

Ülejäänud kolm hübriidajamiga bussi antakse Pärnule üle niipea, kui need tehasest tulevad. Bussid hakkavad vedama reisijaid linnaliinidel.

Keskkonnasõbralike maagaasibusside ja maagaasi-elektri hübriidbusside kasutuselevõtmine aitab vähendada transpordisektori põhjustatud negatiivset keskkonnamõju ja ühtlasi stimuleerida alternatiivkütustel põhinevate innovatiivsete tehnoloogiate kasutuselevõttu ühistranspordis.

Maanteeamet sõlmis hankelepingu seitsme maagaasil töötava sisepõlemismootoriga linnaliinibussi MAN Lions City ja kolme maagaasi-elektri hübriidajamiga linnaliinibussi TATA AREA TML CNG Hybrid ostmiseks mullu oktoobris.

Hankelepingut rahastati Eesti ja Hispaania vahel sõlmitud lubatud heitkogusega kauplemise kokkuleppe alusel laekuvatest vahenditest.

Tavareisija jaoks ei erine gaasibussid peaaegu millegi poolest meile tuttavatest diiselmootoriga bussidest, ainult katusel torkab silma kõrgem kühm gaasimahutitega. Samaväärsed gaasibussid sõidavad veel üksnes Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles