Pärnu ümbersõidu suurprojekt sai rahastamisotsuse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööde käigus rekonstrueeritakse ka roostetav Papiniidu sild.
Tööde käigus rekonstrueeritakse ka roostetav Papiniidu sild. Foto: Henn Soodla

Täna allkirjastas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kahe maantee-ehituse suurprojekti rahastamisotsused, millega eraldas 1,76 miljardit krooni Tallinn-Narva maantee Väo-Maardu teelõigu ehituseks ning Pärnu ümbersõidu rekonstrueerimistöödeks.


„Eesti maanteedele tähendab see projekt vajalike teede ehitamist, lisaks selle loob see võimaluse ka ligikaudu 1500 töökoha loomiseks,“ kommenteeris Juhan Parts. „Hea on see, et ka raskel ajal suudame panustada oma infrastruktuuri ja teha olulisi asju. Arenenud riigis peame me kindlasti mõtlema ka heade teede olemasolule selles,“ lisas Parts.



Tallinn-Narva maantee Väo-Maardu teelõik kuulub rahvusvahelisse TEN-T võrgustikku, selle ehitamist rahastatakse Ühtekuuluvusfondist 1,12 miljardi krooniga. Ehitus algab 2009. aasta sügisel ja valmib kolme aasta jooksul aasta 2012 hilissügiseks, vahendas majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.



640 miljoni krooniga toetatakse Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel Pärnu ümbersõidu väljaehitamist. Tööde käigus luuakse uus läänepoolne ühendustee maanteel ning ehitatakse uus Sauga sild, rekonstrueeritakse Ehitajate tee ja Papiniidu sild ning rajatakse vajalikud kergliiklusteed ja jalakäijatele tunnelid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles