Uus maavanem hakkab Kivimägist vähem teenima

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja.
Andres Metsoja. Foto: Ants Liigus

Suure tõenäosusega uuest aastast Pärnu maavanemaks saavale Andres Metsojale laekub palgapäeval arvele väiksem summa, kui teenis nüüdne linnapea Toomas Kivimägi selles ametis.


Maavanemate ametipalk on kogu riigis küll sama - 30 000 krooni, kuid sellele summale lisandub muid tasusid, muu hulgas protsent avalikus teenistuses töötatud aastate eest. See ongi üks palgaerinevuse põhjusi, jooksis ju Kivimägil ainuüksi Pärnu maavanema ametis 16. aasta. 31aastane Metsoja oli alles 15aastane koolipoiss, kui Kivimägi maavanemaks sai.



Kui põhipalk oli Kivimägil mullu 311 924 krooni aastas, siis lisatasude, hüvitiste ja muude tasude real on kokku kirjas 263 076 krooni. Siseministeeriumi andmeil lisandub maavanema põhipalgale tasu teenistusaastate, akadeemilise kraadi, võõrkeelte valdamise ja lisateenistusülesannete täitmise eest. Osa lisatasust määrab regionaalminister personaalselt, Kivimägi puhul oli see 6900 krooni.



Kui Kivimägi aastapalgaks kogunenud 575 000 krooni 12 kuule jagada, saaks keskmiseks kuupalgaks 47 916 krooni. Omal soovil ametist lahkudes ta hüvitist ei saanud. Kui suur hakkab täpselt olema uue maavanema palk, ei oska Pärnu maavalitsuse rahandusosakonna juhtaja Ene Ruus, kes ajutiselt täidab maavanema kohuseid, veel öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles