Pärnu haigla valmistub vaktsineerimiseks

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Järgmisel nädalal peaks Eestisse jõudma uue gripi vakstiin ja riskirühma arvatud inimestel on võimalus kaitsev süst teha. Et vaktsineerimiskohustust Eestis pole, peab igaüks ise enda või oma lapse eest valiku tegema.


Reeglina vaktsineerivad perearstid, kuid rasedad ja äsja sünnitanud võivad lasta end haiglas kaitsesüstida. Pärnu haigla tellis nädala algul uue gripi vaktsiini ära.



Praegu võib Pärnu haiglas vaktsineerida end sesoonse gripi vastu, kuid tuleb arvestada, et uue gripi vastu see ei aita. Ja vastupidi: kes teinud seagripi vastu süsti, võib tavalisse grippi ikka jääda.



Sel kuul on Pärnu haiglas ravil olnud üheksa A-tüvega grippi haigestunud inimest. Kui gripikahtlusega haige jõuab haiglasse, tehakse kiirtest, mis näitab, kas tegu on A-tüüpi gripiga. Kui haige jääb haiglasse ja on kahtlust, et tegu võib olla seagripina tuntud H1N1 gripiga, saadetakse proov Tallinna laborisse. Sel kuul uue gripiga patsienti Pärnu haiglas ravil pole olnud.



Patsientide külastamist Pärnu haigla veel keelanud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles