Riik ei pea võimalikuks Sindi paisul elektri tootmist

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana elektrijaama varemed seisavad tondilossina Pärnu jõe vasakkaldal paisutammi vahetus läheduses.
Vana elektrijaama varemed seisavad tondilossina Pärnu jõe vasakkaldal paisutammi vahetus läheduses. Foto: Ants Liigus

Keskkonnaamet kiitis heaks Sindi hüdrosõlme rekonstrueerimise keskkonnamõju hindamise aruande, millest järeldub, et keskkonnaamet ei pea võimalikuks Sindi paisul elektrienergiat toota.

“Keskkonnaamet leidis, et hüdroenergia tootmine ei ole Sindi paisul võimalik, kuna keskkonnamõju hindamise aruanne jätab üles põhjendatud ja teaduslikud kahtlused kavandatava tegevuse negatiivse mõju osas Natura 2000 alal,” öeldakse otsust selgitavas saatesõnas. “Amet jõudis veendumusele, et aruanne vastab õigusaktides sätestatud nõuetele ja arendaja saab selle alusel astuda samme tagamaks Sindi paisul veeseaduse ja veepoliitika raamdirektiivis seatud eesmärkide täitmise.”

See tähendab, et Sindi paisule vee erikasutusloa jätku taotlev AS Raju peab talle kuuluval paisutammil looma tingimused siirdekalade vabaks liikumiseks ülesvoolu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles