Algas kirjapanek TÜ sisseastumiseksamiteks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Margus Ansu / Postimees

Juunist algas registreerumine Tartu ülikooli (TÜ) sisseastumiseksamitele.

Tartu ülikoolis toimuvad bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõppe päevase õppe sisseastumiseksamid enne avalduste esitamist. Seetõttu on tarvis end varem eksamitele kirja panna. Registreerudes saab üliõpilaskandidaat teada eksami aja ja koha, samuti saadetakse tema meilil sellekohane kinnitus.

Sisseastumiseksamid kestavad 29. juunist 8. juulini, tulemused selguvad 9. juuliks ja need avalikustatakse aadressil www.ut.ee/sisseastumine.

Eksamitele peavad registreeruma ainult need, kes soovivad asuda omandama õppekavu, kus sisseastumiseksam on nõutav vastuvõtutingimus, või tahavad sooritada akadeemilist testi.

Akadeemiline test on kohustuslik ainult järgmiste õppekavade puhul: ajakirjandus ja suhtekorraldus, psühholoogia, riigiteadused ning sotsioloogia, sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika.

Tallinna ülikoolis algab avalduste vastuvõtt 29. juunil ja kestab 8. või 19. juulini, olenevalt sellest, kas püritakse erialadele, kus on nõutav sisseastumiseksami sooritamine, või aladele, kus kandideerimine toimub vaid riigieksamite alusel.

Jalavaeva vähendamiseks saab avaldusi esitada sisseastumise infosüsteemi www.sais.ee kaudu, 2009. ja 2010. aastal riigieksamid teinud üliõpilaskandidaatidele on avalduse elektrooniline esitamine kohustuslik. Kui riiklikes registrites puuduvad kandideerimiseks vajalikud andmed, võtab dokumente vastu Tallinna ülikooli vastuvõtulaud.

Eelisjärjekorras pääsevad Tallinna ülikooli bakalaureuseõppesse Eestit rahvusvahelistel olümpiaadidel esindanud gümnasistid, üleriigilistel lõpuklasside aineolümpiaadidel esikuuikusse pääsenud abituriendid, kuldmedaliga lõpetanud ja kuni viis inimest, kellel on ette näidata silmapaistvad kultuuri- ja spordisaavutused või heade hinnetega lõputunnistus välisriigist. Lisainfot leiab Tallinna ülikooli kodulehelt www.tlu.ee.

Dokumentide vastuvõtt on juba alanud Mainori kõrgkoolis ja Estonian Business Schoolis, juuni lõpus alustavad avalduste vastuvõttu Tallinna tehnikaülikool ja Eesti maaülikool.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles