Kais ja Venno või Vesik ja Jaani?

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavolle võistlus Pärnu rannas.
Rannavolle võistlus Pärnu rannas. Foto: Urmas Luik

Üle üsna pika aja on Eesti rannavõrkpalli meistrivõistlustel oodata tõeliselt põnevat ja tipptasemel vastasseisu ning see lahing tuleb juba pühapäeval Pärnu rannas.

Esimese paigutusega lähevad tabelisse Kristjan Kais ja Oliver Venno ning teisena Kaisi kauaaegne paariline maailma liivastel areenidel Rivo Vesik koos Karl Jaaniga.

Vastasseisu saab ehk võrrelda selle ammuse ajaga, mil vennad Kristjan ja Kaarel Kais hakkasid troonilt tõukama Avo Keelt ja Kaido Kreeni, või siis meistrivõistlustega, mil vendadele Kaisidele pakkusid tõsiseid lahinguid saalivõrkpallurid Sten Esna, Jaanus Nõmmsalu, Argo Arak ja teised.

Kais-Venno on maailma edetabelis 55. kohal, Jaani-Vesik 28. real, mõlemad paarid lähevad järgmisel nädalal mängima Marseille MK-etapile. Mõlemad Eesti paarid said seal otse põhiturniirile.

“Eesti meistrivõistluste tabel kujunes meeste seni kodumaal teenitud punktide alusel,” rääkis nädalavahetusel peakohtuniku ametit pidav Mehis Merilaine. “Kolmas paigutus on Mart Müüril ja Ivo Taulil, neljas Kaarel Kaisil ja Argo Arakul, konkurentsivõimelised on kindlasti igiliikur Ivo Järvala koos Raigo Pärsiga, Rain Raud ja Kristo Kollo ning mullused noorte EM-pronksid Martti Keel ja Rauno Liivrand.”

Saalivõrkpalli tuusad seekord kaasa ei tee, sest kestab MM-valikmängudeks valmistuva koondise laager.

“Praeguse kuumaga kasutatakse iga vaba hetke puhkamiseks, peatreener Keel vaevalt kedagi palavale liivale laseks,” arvas Merilaine.

Meeste Eesti meistrivõistluste põhiturniir algab laupäeval kell 11. Pühapäeval on kell 13 ja 14 kavas poolfinaalid, kell 15 pronksimäng ja kell 16 finaal. Pühapäeval on Pärnu rannas ka kümne paari vaheline naiste turniir, mis on küll vaid Eesti karikavõistluste etapp, mitte meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles