Vändra valla veebileht on parimate hulgas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra valla vapp.
Vändra valla vapp. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Andmekaitse inspektsioon reastas kohalike omavalitsuste seire alusel nende veebilehed, Pärnumaalt kogus suurima võimaliku arvu punkte Vändra vald.

Teabe avalikustamisel olid 215 omavalitsuse hulgas väljapaistvamad kaheksa valda ja linna, mida kümnepunktisüsteemis sai hinnata 9,5 kuni 10 punktiga ja mis jõudsid hindamise teise vooru.

Teises voorus vaadeldi infot, mille avaldamist seadus otse ei nõua, kuid mis näitab, et omavalitsus peab läbipaistvust oluliseks. Inspektsiooni pressiteatele tuginedes hinnati lõppvoorus volikogude kohta edastatava teabe läbipaistvust, volikogu liikmete erakondliku kuuluvuse infot, nende kontaktandmete kättesaadavust, istungite päevakordade, eelnõude ja protokollide avalikkust. Nõukoja valikusse jäid tunnustatavatena Põlva, Torma, Türi, Saku, Iisaku ja Vändra vald ning Põltsamaa ja Kohtla-Järve linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles