Uute autode müük kasvas Pärnus viiendiku võrra

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uutest autodest osteti eelmisel aastal Pärnus kõige rohkem Škoda Octaviaid.
Uutest autodest osteti eelmisel aastal Pärnus kõige rohkem Škoda Octaviaid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus müüdi eelmisel aastal 473 uut autot, mida on ligikaudu viiendiku võrra rohkem kui 2009. aastal.

Eelmisel aastal müüsid Pärnu autosalongid 417 sõiduautot ja 56 tarbesõidukit. Aasta viimasel kuul läks kaubaks 34 sõiduautot ja 3 tarbesõidukit.

Ostjate seas olid eelmisel aastal eelistatumad väike-keskautod, mida müüdi 154. Keskautosid osteti 85 ja väikeautosid 61.

Eelmisel aastal ei soovinud keegi Pärnu automüügiesindustest osta ühtegi luksusautot. Aasta varem müüdi Pärnus üks uhiuus luksusauto.

Pärnu uute autode müügitabelit koostava Mariine Auto müügijuhi Danel Karpenderi sõnutsi näitasid aasta viimased kuud autode turul järsku tõusu.

„Inimesed on jälle julgemaks muutunud. Nõudlus on kasvanud,“ arvas Karpender. „Võibolla mängis mingit rolli ka eurole ülemineku ootus, kui kroone julgemini kulutati.“

Müügitabeli koostaja jutu on automüügi kasvu hoogustanud ka liisingu taas kättesaadavavamaks muutumine.

Müüja sõnade järgi on autode ostu puhul inimestele tähtis hind ja salongide pakutavad allahindlused. „Tähele võib panna seda, et inimesed teevad autot ostes suure eeltöö. Esindusse tulles nad teavad, mida tahavad,“ märkis Karpender.

Soodushindadega kampaaniate rolli Karpender müügi kasvamisel eriti tähtsaks teguriks ei pidanud. „Kampaaniate puhul on siiski erandeid, kui on näha, et müük tõuseb,“ tähendas ta, lisades et kampaaniates on edu saatnud Fordide ja Škodade müüjaid.

Müügitabeli koostaja julgeb prognoosida uute autode müügi kasvu tänavugi. „Normaalne on, kui Pärnus müüakse sel aastal 600 autot või rohkemgi,“ ennustas Karpender.

2009. aastal müüdi Pärnus 387 uut sõidukit. Aasta tagasi osteti Pärnus 348 uut sõiduautot ja 39 tarbesõidukit.

 

Uute autode müügi TOP 10 Pärnus 2010. aastal mudelite lõikes

Škoda Octavia – 23
Ford Focus – 21
Opel Astra – 20
Mazda 6 – 16
Opel Insignia – 14
Hyundai i30 – 13
Seat Ibiza – 12
Škoda Fabia – 11
Toyota Corolla/Auris - 10
Honda C-RV – 10
Isuzu D-Max – 10

Andmed: Mariine Auto AS

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles