Pärnu Zonta klubi toetas andekaid noori stipendiumiga (3)

Raido Keskküla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Zonta klubi stipendiumi pälvinud 18aastane Hendrik Raid koos emaga Strandis toimunud zontade piirkonna konverentsil, kus preemiad üle anti.
Pärnu Zonta klubi stipendiumi pälvinud 18aastane Hendrik Raid koos emaga Strandis toimunud zontade piirkonna konverentsil, kus preemiad üle anti. Foto: Erakogu

Pärnu Zonta klubi andis täna Strandi hotellis üle tänavused "Andeka lapse" stipendiumid, mille pälvisid Siim-Kaspar Kollamaa Sindi gümnaasiumist, Hendrik Raid Kilingi-Nõmme gümnaasiumist ja Kristi Koitla Rääma põhikoolist.

"„Andekas laps“ on Pärnu Zonta klubi pikajalisim projekt, mille raames stipendiumitega toetatakse andekaid noori huvitegevuses või koolivälises õppetöös osalemise võimaldamiseks," rääkis projekti töögrupi juht Merle Tasane.

Viimase kümne aasta jooksul on Zonta toetanud ligemale 120 noort kas rahalise stipendiumiga või vajaliku spordivahendi, arvuti, muusikainstrumendi hankimisega. Stipendiumide väljaandmiseks kogub Zonta Pärnu klubi raha enda korraldatud heategevusprojektidega.

Traditsiooniliselt on stipendiumid kätte antud kevadel, kuid kuna sel nädalavahetusel Pärnus toimus Zonta Internationali 20. piirkonna konverents, antigi stipendiumid just nüüd üle.

Stipendiaate õnnitles piirkonna kuberner Tuija Kirveskari-Tähtinen.

"Andekas laps 2016" stipendiaadid:

13aastane Siim-Kaspar Kollamaa õpib Sindi gümnaasiumi seitsmendas klassis. Tema õppeedukus on olnud kõigi kooliaastate jooksul väga hea ja andekus tähelepanuväärne nii reaal- kui humanitaaraladel. Ta on võitnud kõrgeid kohti maakondlikel ja koolisisesestel olümpiaadidel. Kollamaa õpib Sindi muusikakoolis süvaõppes klaverit ja on andekas noor muusik.

18aastane Hendrik Raid õpib Kilingi-Nõmme gümnaasiumis. Teda iseloomustavad tagasihoidlikkus ja sõbralikkus, vastutustunne ja sihikindlus. Tema õppeedukus on alati olnud hea ja väga hea.

Ta on osalenud piirkondlikel keemia- ja geograafiaolümpiaadidel. Tänavu saavutas Raid keemiaolümpiaadil maakonnas teise koha. Alates 2012. aastast õpib ta Tartu ülikooli teaduskoolis keemiat.

Hendrik Raid kuulub Kaitseliidu Pärnumaa malevasse, on osalenud suviti töömalevas ning Läti ja Eesti ajaloo ühislaagrites.

Ta algatas Kilingi-Nõmme gümnaasiumi liitumise haridus- ja arendusprogrammi Eesti 2.0 projektidega. Raidi eestvedamisel töötab nüüd koolis Raspberry krüpteerimisseadme huvigrupp, mille õpe toimub veebis Silicon Valley juhendajatega. See võimalus anti Eestis kümnele õpilasgrupile.

15aastane Kristi Koitla õpib Pärnu Rääma põhikooli üheksandas klassis. Teda iseloomustab erakordne töökus, kohusetunne ja pühendumine õppetööle. Ta arendab ennast süstemaatiliselt. Kooli kõrvalt õppis ta möödunud aastal Jana Tringi erakoolis saksa keelt ja osales Tartu ülikooli teaduskooli töös.

Kristi Koitlale pakuvad enim huvi matemaatika, füüsika ja loodusteadused. Ta jõudis esikolmikusse Pärnu linna ja maakonna olümpiaadidel: ta osales praktiliselt kõigil. Esikohad sai ta geograafia, füüsika ja loodusteaduste olümpiaadil, mille tulemusel omistati talle noore teaduri märk. See on kõrgeim Pärnu linna õpilaste õppetöö tunnustus.

Peale selle on ta suurepärane grupijuht, organisaator ja meeskonna juht.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles