Kolledžis tuleb juttu haldusreformijärgsest politseitööst

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikooli kadetid patrullis. Foto on illustreeriv.
Politseikooli kadetid patrullis. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Homme räägib USA professor Gary W. Cordner Tartu ülikooli Pärnu kolledžis politseitöö suundadest ja kogukonnakesksest politseitööst.

16.–20. aprillini on Pärnus USA professor ja kunagine politseijuht Gary W. Cordner, kes on avaldanud mitu raamatut ja artiklit kogukonnakesksest politseitööst. Nädala jooksul peab Cordner TÜ Pärnu kolledžis avatud loengu politseitöö suundumuste teemal ja räägib Lääne prefektuuri korraldataval konverentsil turvalisuse tagamisest kogukonnas.

Lääne prefektuuri teabebüroo juht Argo Tali usub, et professor Cordneril on politsei juhtimise korraldamise ja kogukonnaga koostöö tegemise kohta palju õpetada. „Pärast haldusreformi on hästi tähtis see, et kõikidel kogukonnas turvalisusega tegelevatel koostööpartneritel tekiks ühine arusaam, et nad ei ole üksi ja selleks, et saada paremaks, tuleb koostööd teha senisest veel rohkem. Kindlasti tulevad siin kasuks teiste riikide kogemused,“ rääkis Tali.

“Me oleme olnud tublid ja tausta arvestades kiiresti arenenud ja enda tee leidnud, kuid on veel võimalusi, kuidas kogukonnaga koos tegutseda ja politseitööd korraldada,“ lisas Tali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles