‘‘Tark rumal‘‘ kutsus juttu vestma

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutuvestjate konkursi laureaadid, eriauhinna saanud ja žüriiliikmed.
Jutuvestjate konkursi laureaadid, eriauhinna saanud ja žüriiliikmed. Foto: Erakogu

Juba kolmandat aastat toimus Pärnumaa 4.–6. klasside jutuvestjate võistlus, mille tänavune teema oli "Tark rumal".

Konkurssi veavad muinasjututaat Jaak Känd ja Pärnu Kuninga tänava põhikooli raamatukoguhoidja Marilis Edvand.

Reedel, 13. aprillil kogunesid Kuninga kooli saali 18 jutuvestjat 11 koolist, nende juhendajad ja õpilased-kuulajad. Võistlejaid hindas žürii, kuhu kuulusid Pärnu muuseumi jutumemm Aili Laak, emakeele- ja kirjandusõpetaja Lembi Lukas ja Endla dramaturg Anne-Ly Sova.

Iga jutuvestja esitas kuni viieminutise muinasjutu või loo teemal „Tark rumal“. Kõiki osalejaid ja žüriid peeti meeles juturaamatu ja konkursi järjehoidjaga, juhendajad pälvisid tänukirja ja järjehoidja. Jutuvestjate säravad silmad ja toredad lood olid need, mis tegid südame hellaks. Küll oli mõnus kuulda, kui osalenud 4. klassi poiss Antti Riiet Sindi gümnaasiumist võttis konkursi kokku sõnadega: "See oli nii äge kokkusaamine!".

Ja lõpuks tublimad: konkursi "Tark rumal" laureaadid on Franko Mirjam (Pärnu Ülejõe põhikooli 6.a klass, juhendaja Diana Kiilu), Meril Adela Alev (Tori põhikooli 4. klass, juhendaja Eve Kukk), Merilin Haasma (Sindi gümnaasiumi 4.a klass, juhendaja Eneli Arusaar) ja Kai Leas (Pärnu Mai kooli 4.d klass, juhendaja Kairi Põliste).

Eriauhinna pälvisid Keitlin Pilter (Pärnu Vanalinna põhikooli 4.b klass, juhendaja Jaak Känd), Aaron Unt (Pärnu Kuninga tänava põhikooli 5.c klass, juhendaja Kristiina Hunt) ja Hanna Mändma (Tootsi lasteaia-põhikooli 6. klass, juhendaja Agnes Leemet).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles