Moeateljee tütarlaste entusiasm tiivustab juhendajatki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise moekonkursi “Max Moda” võitjad 2010.
Rahvusvahelise moekonkursi “Max Moda” võitjad 2010. Foto: Erakogu

Nendele, kellele meeldib õmmelda ja moodi luua, on Vene gümnaasiumis põnev huviring, 1999. aastast tegutsev moeateljee Šans. Seal käivad andekad ja töökad tüdrukud, kes koos käsitööõpetaja Nadežda Ossipenkoga mõtlevad välja eri teemadel kostüüme, loovad moelavastusi ja esinevad moekonkurssidel.

Nadežda Ossipenko, kui palju on selles huviringis liikmeid? Kas väikesed tüdrukud esinevad koos gümnaasiumineidudega või on teil eraldi grupid?

Praegu on meil paarkümmend tüdrukut, kes jagunevad gruppideks: noorimad (algkool), keskmised (põhikool) ja vanemad (gümnaasium). Kõige rohkem teevad ja esinevad just gümnaasiumiealised, nad käivad minu juures juba alates 7. klassist ja neil on rohkesti kogemusi.

Kuidas sünnivad ideed ja kuidas te neid realiseerite?

Idee dikteerib tavaliselt moekonkursi teema. Kui on vaba teema, lähtume materjalidest. Materjali omadused määravad tegumoe ja teave viimastest moeuudistest kostüümide stiili.

Mudeli loomine põhineb kolmel aspektil: värv, vorm ja riide struktuur. Lavastuse mõtleme koos välja.

Tänu sellele, et meil on palju tüdrukuid, kes tegelevad juba aastaid tantsimisega, pole sellega probleeme.

Kust saate toetust ja materjale?

Riide ostame poest, kasutame ka kantud riideid. Dekoratsioonielemendid valmivad kõige tavalisematest asjadest, mis on igaühel kodus. Näiteks oleme dekoreerinud oma kostüüme CD- ja DVDdega. Saame ettevalmistustöödeks kasutada kodundustunni kabinetti, mis on varustatud õmblusmasinate ja teiste tarvikutega. Direktor Vladimir Klevtsov on alati leidnud võimaluse meid rahaliselt aidata.

Kui palju olete esinenud moekonkurssidel? Milliseid kohti ja auhindu olete saanud?

Oleme esinenud linna-, üleriigilistel ja rahvusvahelistel moekonkurssidel. Moeateljee Šans on oma eksisteerimise aja – 12 aasta – jooksul saanud väga palju auhindu.

Viimaste aastate tunnustuse on teeninud vanem grupp: 2007/08 sai kollektsioon “Kuu peale ja tagasi” Pärnu linna moekonkursil eripreemia, 2008/09 pälvis kollektsioon “Viimane käik” 2. koha Pärnu linna moekonkursil “Noormood”, 2009/10 võitis kollektsioon “Igaviku killud” rahvusvahelisel konkursil “Max Moda” esikoha, 2010/11 sai kollektsioon “Verevad purjed” ajakirja Jana ja konkursi “Noormood” eripreemia.

Kui palju võtab aega ühe kollektsiooni valmimine?

Kollektsiooni idee sünnib päris kaua, aga valmimise protsess kestab ligi kuu. Aasta jooksul loome tavaliselt kaks kollektsiooni. Tütarlaste huvi ja entusiasm ei lase mul jõude olla.

Moeateljee tütarlaste entusiasm tiivustab juhendajatki Anna Dudkina ja Michelle Prints, 11.a kl meediaõpilased Nendele, kellele meeldib õmmelda ja moodi luua, on Vene gümnaasiumis põnev huviring, 1999. aastast tegutsev moeateljee Šans. Seal käivad andekad ja töökad tüdrukud, kes koos käsitööõpetaja Nadežda Ossipenkoga mõtlevad välja eri teemadel kostüüme, loovad moelavastusi ja esinevad moekonkurssidel. Nadežda Ossipenko, kui palju on selles huviringis liikmeid? Kas väikesed tüdrukud esinevad koos gümnaasiumineidudega või on teil eraldi grupid? Praegu on meil paarkümmend tüdrukut, kes jagunevad gruppideks: noorimad (algkool), keskmised (põhikool) ja vanemad (gümnaasium). Kõige rohkem teevad ja esinevad just gümnaasiumiealised, nad käivad minu juures juba alates 7. klassist ja neil on rohkesti kogemusi. Kuidas sünnivad ideed ja kuidas te neid realiseerite? Idee dikteerib tavaliselt moekonkursi teema. Kui on vaba teema, lähtume materjalidest. Materjali omadused määravad tegumoe ja teave viimastest moeuudistest kostüümide stiili. Mudeli loomine põhineb kolmel aspektil: värv, vorm ja riide struktuur. Lavastuse mõtleme koos välja. Tänu sellele, et meil on palju tüdrukuid, kes tegelevad juba aastaid tantsimisega, pole sellega probleeme. Kust saate toetust ja materjale? Riide ostame poest, kasutame ka kantud riideid. Dekoratsioonielemendid valmivad kõige tavalisematest asjadest, mis on igaühel kodus. Näiteks oleme dekoreerinud oma kostüüme CD- ja DVDdega. Saame ettevalmistustöödeks kasutada kodundustunni kabinetti, mis on varustatud õmblusmasinate ja teiste tarvikutega. Direktor Vladimir Klevtsov on alati leidnud võimaluse meid rahaliselt aidata. Kui palju olete esinenud moekonkurssidel? Milliseid kohti ja auhindu olete saanud? Oleme esinenud linna-, üleriigilistel ja rahvusvahelistel moekonkurssidel. Moeateljee Šans on oma eksisteerimise aja – 12 aasta – jooksul saanud väga palju auhindu. Viimaste aastate tunnustuse on teeninud vanem grupp: 2007/08 sai kollektsioon “Kuu peale ja tagasi” Pärnu linna moekonkursil eripreemia, 2008/09 pälvis kollektsioon “Viimane käik” 2. koha Pärnu linna moekonkursil “Noormood”, 2009/10 võitis kollektsioon “Igaviku killud” rahvusvahelisel konkursil “Max Moda” esikoha, 2010/11 sai kollektsioon “Verevad purjed” ajakirja Jana ja konkursi “Noormood” eripreemia. Kui palju võtab aega ühe kollektsiooni valmimine? Kollektsiooni idee sünnib päris kaua, aga valmimise protsess kestab ligi kuu. Aasta jooksul loome tavaliselt kaks kollektsiooni. Tütarlaste huvi ja entusiasm ei lase mul jõude olla. Rahvusvahelise moekonkursi “Max Moda” võitjad 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles