Laupäevaklubi aitab mudilastel kooli sisse elada

, laupäevaklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene gümnaasium saab tulevastele õppuritele tuttavaks laupäevaklubi kaudu.
Vene gümnaasium saab tulevastele õppuritele tuttavaks laupäevaklubi kaudu. Foto: Erakogu

Laupäeva hommikul kella kümne paiku on linnas tavaliselt üpris vaikne, kuid kooli juurde jõudes ei usu oma silmi – lapsevanemate käekõrval astuvad väikeste sammudega justkui päris koolilapsed, kuid tunduvalt pisemad.

Sisenedes koolimajja, kuuled laste rõõmsaid hääli. Kõik on nagu päris ja siiski mänguline.

Septembrist maini tegutseb Vene gümnaasiumis laupäevaklubi Mänguline Õppimine. Klubi liikmeteks võivad saada kõik koolieelikud ja nende vanemad. Külalisteks on aineõpetajad, kes tutvustavad mudilastele vene ja eesti kultuuri, vaatavad multifilme või PowerPointi esitlusi.

Mänguliste tegevuste kaudu õpivad väikesed poisid-tüdrukud tundma tähti ja numbreid, laulma ja joonistama. Tulevased esimese klassi õpilased võivad tutvuda oma kaaslaste ja õpetajatega, harjuda ning õppida orienteeruma kooliruumides.

Kui vaid näeksite, kui tõsised on mudilaste pilgud ja kuidas nad püüavad teha nii nagu päris koolilapsed: nad on ju suured! Ka lapsevanemad võivad kaasa lüüa ja üheskoos laste ning klubi külalistega midagi huvitavat teha.

Kooli psühholoog, logopeed ja pedagoogid on valmis andma lastevanematele nõu ning teevad koolitusi, näiteks “Kooslugemised kodus”, “Kuidas vestelda lapsega?”, “Logopeediline abi koolis”, “Teie laps läheb varsti kooli”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles