Pärnu ümbersõidu rahastamine jäi riigieelarvesse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Sadovski / Postimees.

Riigikogu võttis eile vastu tuleva aasta riigieelarve, kus Pärnumaa suurim rahaeraldus on Via Baltica ümbersõidutee ehituseks.

“Tuleva aasta riigieelarvet vaadates pole Pärnu linnal põhjust kurb ega nukker olla," ütles Raadio Pärnule Pärnumaalt riigikokku valitud Väino Linde.

Linde sõnutsi on kõige olulisem 100 miljoni krooni eraldamine Pärnu ümbersõudu ehitamise alustamiseks. Samuti on eelnõu seletuskirjas 1,2 miljonit krooni Endla teatrile, 34 miljonit Pärnu muuseumi uue hoone ehitamiseks, miljon Pärnumaa kutsehariduskeskuse uue võimla renoveerimiseks ja 3 miljonit krooni Jõulumäe tervisekeskuse ehitamiseks.

Linde jutu järgi on konkreetsem rahajaotus vabariigi valitsuse ja ministeeriumide pädevuses. Ta on kõnelnud ministeeriumitöötajatega, kes on kinnitanud, et Pärnu osas pole plaanis kärpeid teha.

“Pärnu linn ja maakond võivad rahul olla, kuid praeguses majandussituatsioonis on eelarve täitumine problemaatiline. Seepärast ei saa päris kindlalt vastu rinda taguda, et raha on käes,” ütles Linde. Tema sõnade järgi on Pärnumaa saadikutel aeg teha lobitööd.

60 poolt- ja 29 vastuhäälega kinnitatud riigieelarve tulude maht on 97,8 ja kulude maht 98,5 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles