Pärnumaa tuhandes beebi on väike Albert

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevakangelane tudub isa Ove süles, ema Külli kaelast hoiab kahene Silvia. Viiene Aurelia on juba lasteaiaski vahvast väikevennast rääkida jõudnud.
Päevakangelane tudub isa Ove süles, ema Külli kaelast hoiab kahene Silvia. Viiene Aurelia on juba lasteaiaski vahvast väikevennast rääkida jõudnud. Foto: Ants Liigus

Täna õnnitles Pärnu maavanem Toomas Kivimägi eile haiglast koju toodud tillukese Albert Pärtelsoni vanemaid, kelle kolmas laps osutus Pärnumaa selle aasta tuhandendana registreeritud beebiks.


Maavanem tegi maasekretäri Rita Kosenkraniusega visiidi Külli ja Ove Pärtelsoni koju Humala tänavas.



Roose emale andes meenutas Kivimägi oma lubadust: kui sel ja järgmisel aastal ei sünni Pärnumaal tuhandet beebit, kõnnib ta jala Häädemeestelt Varblani. Tänavu jääb see vaev ära.



Väike Albert magas kogu aja rahulikult ja piuksugi tegemata. Õed kilkasid maiustuste peale, mida jagas Kosenkranius pisipoisi õdedele Aureliale (5) ja Silviale (2).



Maavanemal oli poisi jaoks ka raamat, mida too suurena kindlasti loeb. “Rahvusriigi sünd Pärnumaal” sisaldab Kivimäe oma käega kirjutatut: “Kallis Albert, just sina oled Pärnumaa tuhandes laps, kes on sel aastal sündinud Pärnumaal. Viimati sündis Pärnumaal üle tuhande lapse 1994. aastal. Seega tegid sa ajalugu. Palju õnne sulle ja tänud sinu vanematele Ovele ja Küllile.”



Isa Ove, firma SE Tehnikakeskus juht, avaldas, et Alberti nimi meeldis abikaasale. “Kui mina panin tütardele nimed, siis oli ema kord poja nimi leida.”



Abikaasa Külli, täiskasvanute gümnaasiumi keemiaõpetaja, lisas kulmu kergitades: “Ta pani esmalt sünnikaaluga imestama – 5 kilo. Et ta tuhandes beebi on, tuli teise üllatusena.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles