MMA-ässad toovad ju-jutsu elava legendi suvepealinna

Märt Pilme
, reporter
Copy
Vallo Kappakul õnnestus Brasiilia ju-jutsu 77aastane legend Reyson Gracie Pärnu meelitada.
Vallo Kappakul õnnestus Brasiilia ju-jutsu 77aastane legend Reyson Gracie Pärnu meelitada. Foto: Mailiis Ollino

Brasiilia ju-jutsu (BJJ) suurnimi Reyson Gracie tuleb Pärnusse  MMAcese klubi kodusaali kohalikke juhendama.

MMAcese eestvedaja ja treener Vallo Kappak käis tänavu juba viiendat talve järjest BJJ kodumaal Rio de Janeiros treeninglaagris. Aasta-aastalt on talle järjest rohkem uksi avanenud ja treener on tutvunud sealsete staaridega.

“Sel aastal õnnestus mul treenida koos valitseva naiste maailmameistri Claudiaga, teha privaatseid trenne vabamaadluse maailmameistri Leozado Nogueiraga ja tema venna, suure MMA tähe Alexandre ’Pequeno’ Nogueiraga,” jutustas Kappak.

Suur oli aga Kappaku üllatus, kui tema treener kutsus saali pärnakat üle vaatama Reyson Gracie, kelle isa Carlos Gracie on BJJ rajaja. Pärnaka sõnutsi on Reyson BJJ üheksanda taseme punase vöö omanik, mille saamiseks tuleb spordialaga tegelda üle 70 aasta. Reyson on 77aastane.

“Tema saalitulek oli nagu mõnes 1980ndate põnevusfilmis: trenn käis, saalis kümmekond BJJ musta vöö omanikku. Ma ei saanud algul arugi, mis toimub. Mehed kadusid järsku saalinurkadesse ennast kohendama: tõmbasid kimono sirgu ja vöö korrektselt peale. Pilk oli kõigil maas. Kui Reyson Gracie saali jõudis, läksid sportlased, ikka silmad maas, teda tervitama ja käele suud andma. Seal on ta ikka jumala staatuses,” kinnitas Kappak.

Siinsel MMAcese eestvedajal õnnestus legend Pärnu meelitada ja suurkuju annab kohaliku klubi saalis 18.–20. veebruarini 12 tunni jagu seminare. “Gracie on selle spordiala number üks mees. See pole ajalooline sündmus ainult meie saalis, vaid kogu Eesti spordis,” rääkis Kappak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles