Olümpiasportlased saavad treenida Pärnu Kalevi sõudebaasis

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kalevi sõudebaas Pärnus.
Kalevi sõudebaas Pärnus. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Liikumispiirang ja avalikuks kasutuseks mõeldud spordikeskustes viibimise keeld ei kehti ligikaudu 115 Eesti sportlase, treeneri ja abipersonali suhtes, kes valmistuvad olümpiaks.

„Et meie spordikuulsustel säiliksid võimalused olümpiamängudel edukalt esineda, on vaja tagada turvalised treeningutingimused ka eriolukorras. Tippsportlased on harjunud elama režiimil, mis minimeerib haigestumise võimalused, seetõttu ei kujuta erisuse kehtestamine suurt ohtu viiruse laiemaks levikuks,“ ütles kultuuriminister Tõnis Lukas.

Audentese spordikeskuses ja Pärnu Kalevi sõudebaasis saavad treenida valitud tippsportlased, kes juba on taganud pääsu olümpiamängudele või on tugevad kandidaadid, et kvalifitseeruda.

“Koostame nimekirja nendest sportlastest, kes olümpiat silmas pidades nendes kahes spordibaasis treenida saavad, ja paneme paika spordirajatiste kasutamise täpse korraldusliku poole,” rääkis Eesti Olümpiakomitee (EOK) spordidirektor ja Eesti olümpiadelegatsiooni juht Martti Raju. “Kõiki sportlasi, kes selle võimaluse saavad, teavitab EOK lähipäevil vastava alaliidu kaudu personaalselt. Spordirajatises tohivad olla ka sportlaste treenerid ja valitud meditsiini- ja tugipersonal, kellest teeme samuti täpse nimekirja. Ülejäänutele jäävad uksed suletuks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles