Pärnus uuritakse noorte vaba aja sisustamise võimalusi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linn uurib noorte vaba aja veetmise võimalusi.
Pärnu linn uurib noorte vaba aja veetmise võimalusi. Foto: Urmas Luik

Veebruari teises pooles uuritakse Pärnu kooliõpilastelt ja lastevanematelt noorte vaba aja sisustamise võimalusi Pärnu linnas.


16.-28. veebruarini toimuva uuringu korraldab Eesti noorsoo instituut koostöös Pärnu linnavalitsuse haridus- ja arenguosakonnaga, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.



Uuringu valim moodustatakse 5., 8. ja 11. klasside õpilastest ja 1.-12. klasside õpilaste vanematest. Uuringusse kaasatakse tasandusklasside õpilased.



Uuringu eesmärk on välja selgitada õpilaste ja lastevanemate rahulolu noorte vaba aja veetmise võimalustega, teada saada faktorid, mis mõjutavad noorte vaba aja sisustamise valikuid ja harjumusi, hinnata õpilaste ja lapsevanemate rahulolu olemasolevate huvihariduse, huvitegevuse ning avatud noorsootöö võimalustega ja hinnata informatsiooni kättesaadavust.



Eelmine samalaadne uuring korraldati 2004. aasta kevadel ja selle tulemusi on kirjeldatud Pärnu noorsootöö arengukavas aastani 2010. „Selline süsteemne lähenemine võimaldab kaardistada suundumusi ja nendega paindlikult arvestada,“ ütles Murakas-Ollo.



Õpilased täidavad elektroonilise küsimustiku koolides ja lapsevanemad e-kooli vahendusel. Küsitlus on anonüümne, vastuseid kasutatakse vaid statistiliseks andmetöötluseks. Tulemused selguvad mai lõpuks.



„Uuringu tulemused annavad ülevaate Pärnu noorte ja nende vanemate soovidest, ootustest ning harjumustest vaba aja sisustamise osas," lisas Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Andrus Haugas. "Järgneb töö uuringu tulemustega, mille hulka kuuluvad arutelud noortega, kellelt ootame avatud koostööd. Oma arvamusi vaba aja sisustamise osas on noored juba meedia vahendusel avaldanud – aktiivne hoiak on jätkuvalt oluline ja aitab meid parimate valikute tegemisel.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles