Väärikate ülikool lõpetab õppeaasta

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Suurväli.
Mari Suurväli. Foto: PP

Sel nädalal lõpeb õppeaasta Tartu ülikooli väärikate ülikoolis, kokku võttis Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Kuressaares loengutest osa pea 1500 õpihimulist inimest.

Auditoorne õppetegevus toimus üle nädala kaks korda kuus, peale selle rühmiti seminarid, õpikojad, õppekäigud ja väljasõidud, mis olid tasulised.

Loenguid oli neljas linnas kõikvõimalikel teemadel alates edukast vananemisest, pärimisõigusest, füsioteraapiast kuni astrofüüsika ja e-panganduseni. Samuti toimus kaks loengut venekeelsetele kuulajatele, kellele räägiti omandiõigustest ning vanausulistest ja õigeusust.

Pärnu kolledži juures alustas väärikate ülikool tööd 2009. aasta sügisel. Selle õppeaasta lõpuaktus, kus õppurid saavad TÜ avatud ülikooli tunnistuse, leiab aset täna Endla teatris.

Õppeaastat alustas Pärnus mullu rekordhulk huvilisi – 504 õppurit ehk pea niisama palju, kui oli loengutele registreerujaid Tartu väärikate ülikooli. Lõpetajaidki on Pärnus rohkem kui kunagi varem – 394. Vanim õppur oli aktiivselt loengutel osalenud August Puuste, kees käib praegu 99 eluaastat.

Pärnu kolledži väärikate ülikooli projektijuht Mari Suurväli (pildil) ütles, et siinsetest osalejatest 237 andis tagasisidet ankeedis.

“Kõige olulisem, mis vastustest selgus, on tõsiasi, et väga vähe oli neid inimesi, kes ütlesid, et nemad rohkem väärikate ülikooli ei tule. Selliselt vastajaid oli mitmesajast kõigest paar–kolm,” rääkis Suurväli.

Projektijuhi hinnangul annab see tunnistust väärikate ülikooli elujõulisusest, mida toetab igal aastal uuenev loengutekava.

“Oleme oma loenguid muutnud õppeaasta seeski, et käsitletavad teemad oleksid aktuaalsed, kajastaksid vahetult seda, mis meie ümber toimub,” sõnas Suurväli.

Ankeedivastustest selgus seegi, et enim huvi pakkunud loenguteks hinnati need, mis rääkisid eestlastest Peterburis, Araabia kevadest ja Venemaast.

Köitvamate lektoritena nimetati Jüri Treid, Marko Mihkelsoni ja Aleksei Turovskit.

Järgmisel õppeaastal soovitakse kuulata muu hulgas ettekandeid Eesti majandusest ja poliitikast, Pärnumaast, Pärnu ajaloost, kuulsatest pärnumaalastest, alternatiivmeditsiinist, tervislikust toitumisest vanemas eas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles