Järgmiste päevade ilm suvesooja ei luba

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Vaadates tagasi maikuu ilmale, selgus, et Lõpel oli keskmine temperatuur 11,1 kraadi. See on 0,3 kraadi soojem paljuaastasest keskmisest. Sademeid tuli aga 82 millimeetrit ja see ületab keskmise üle kahe korra.

30. mail sadas Lõpel 21 millimeetrit vihma ja mõnes kohas lainetas kartulivagude vahel vesi. Kõige soojem oli viimane dekaad 13,5kraadise temperatuuriga. Kuna sademeid on ohtralt tulnud, kasvab rohi jõudsalt ja teraviljaoras on päris ilus.

Kuigi juunikuu on suvekuu, edaspidised ilmad seda küll ei näita. Laupäev ja pühapäev on sajused, hoovihmade ja kohatise selginemisega.

Uuel nädalal oleme madalrõhkkondade mõju all ja püsib hoovihma võimalus. Õhutemperatuurid on suve kohta madalad. Esmaspäeval ja teisipäeval on öökülma oht. Alates kolmapäevast õhutemperatuur pisut tõuseb ja nädala lõpp võib olla sademeteta.

Vanarahvas pani tähele, et kui toomingas õitseb kaks nädalat, saab sügist kaks kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles