Pärnu festival toob välja oma parimad filmid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goran Radovanovic.
Goran Radovanovic. Foto: PP

Pärnu uue kunsti muuseum jätkab tänavugi traditsiooni, näidates „Augustiunetuse“ ajal valikut Pärnu filmifestivali parimaist filmidest.

Sedapuhku linastub kolm filmi. Tänavu parima lastefilmi auhinna võitnud taanlanna Ida Grøni dokumentaafilm “Laps ja kloun” on ühtaegu nii lõbus kui mõtlemapanev film kuueaastasest Tobiasest, kes on lastehaigla onkoloogiaosakonna patsient. Sealsamas tegutseb kloun Angus, kes arvab, et huumor aitab lastel paremini ja kiiremini paraneda. Anguse rõõmus meel ja naljad päästavadki Tobiase kurja haiguse küüsist.

XXVI Pärnu filmifestivalil peaauhinna võitnud Goran Radovanovici humoorikas dokumentaalfilm “Mis ka ei juhtu, ikka Fideliga” portreteerib päeva enne kommunistliku revolutsiooni 52. aastapäeva Kuubas, pajatades väga tõsistest asjadest läbi huumori.

Aasta parimas Eesti dokumentaalfilmis “Uus maailm” on Jaan Tootsen jälginud viie aasta jooksul ühte aktiivset noorteseltskonda Tallinnas.

Uue maailma elurajoonis toimuv on ehe näide kodanikualgatusest ja teotahtest, eufooriast, kirgedest, kompromissidest ja frustratsioonist, ka murtud südameist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles