Päästjad manitsevad järgima ohutusnõudeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 2007. aastast on Eestis kulupõletamine keelatud.
Alates 2007. aastast on Eestis kulupõletamine keelatud. Foto: Ants Liigus

Ees ootab pikk nädalalõpp ja soojade ilmadega teevad inimesed õues kevadtöid, nii et Lääne-Eesti päästekeskus manitseb inimesi järgima tuleohutusnõudeid.


Lääne-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juht Sirle Matt tuletas meelde, et kulupõletamine on keelatud. Kui paar aastat tagasi võis kulu põletada kaks nädalat pärast lume sulamist, siis alates 2007. aasta aprillist on kulupõletamine keskkonnaministri määrusega täielikult keelatud



Lõket tohib teha vaid oma krundi piires tuulevaikse ilmaga. Lõke peab asuma ohutus kauguses nii ehitistest kui metsast. Hoonetest peab lõke jääma vähemalt 15 meetri kaugusele ja metsast 30 meetrit eemale. Lõkke tegijal peavad käeulatuses olema esmased kustutusvahendid. Põlemisjäägid tuleb kustutada veega. Lõkkes ei tohi põletada olmeprahti.



Väljaspool oma krundi piire tohib lõket teha ainult maaomaniku ette valmistatud ja tähistatud lõkkeplatsil.



Kohalik omavalitsus võib lahtise tule tegemisele seada lisapiiranguid. Kui lõkketegemine on omavalitsuse territooriumil keelatud, ei tohi tuld teha oma krundilgi. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles