Kilinginõmmekad hakkasid liigutades maha võtma

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Vunk ja Katre Teearu näitasid oma sügisesi pükse, mis ei seisa naistel enam parimagi tahtmise korral jalas. “Hakkame liikuma” seltskonna seas ringleb rändkarikas, mille saab kaheks nädalaks enda valdusse kõige tublim kahaneja.
Anneli Vunk ja Katre Teearu näitasid oma sügisesi pükse, mis ei seisa naistel enam parimagi tahtmise korral jalas. “Hakkame liikuma” seltskonna seas ringleb rändkarikas, mille saab kaheks nädalaks enda valdusse kõige tublim kahaneja. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal Saarde vallas elavad naised jõudsid mullu sügisel tõdemusele, et tuleb võtta midagi ette üha kasvava ülekaaluga. Ideest kasvas välja grupp “Hakkame liikuma”, mis langetab koos kaalu ja propageerib Kilingi-Nõmmes tervislikke eluviise.

“Raske oli olla ja millalgi käis kiiks, et võiks oma kaaluga midagi ette võtta, et endal ja südamel oleks kergem,” meenutas Kilingi-Nõmme vabaajakeskuse juhataja ja kohaliku naisseltsingu Marta liige Heli Juhkamsoo (42). „Esimesi mõttekaaslasi oli lihtne leida, meie martade käte abil valmib pärandkultuuri väärtusega kvaliteetset käsitööd ja teadaolevalt soosib käsitöö tegemine istuvat eluviisi, mistõttu nii mõnelgi martal oli seesama mure.“

Umbes samal ajal jõudis samasugusele tõdemusele naabervallas elav Katre Teearu (23). Oktoobris liitus rühmitusega “Hakkame liikuma” kümmekond inimest, kellest tänaseks on alles seitse, neist üks mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles