Sindi linnapeaks valiti Anu Vassvik

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast õnnitluste vastuvõtmist kutsuti Anu Vassvik oma tulevase töökohaga tutvuma.
Pärast õnnitluste vastuvõtmist kutsuti Anu Vassvik oma tulevase töökohaga tutvuma. Foto: Ants Liigus

Sindi linnavolikogu valis eile kaheksa poolthäälega linnapeaks Anu Vassviki, senise meeri Mati Mettuse jätkamise poolt hääletas seitse volinikku.


Vassviki napp võit näitas Uueneva Sindi ja Keskerakonna võimuliidu püsimist, sest täpselt nii palju hääli on neil kahe peale kokku.



Linnapea kohale esitati kaks kandidaati. Uueneva Sindi linnapeakandidaadi Anu Vassviki kandidatuuri seadis istungil üles Irina Gofman Keskerakonna nimekirjast. Mati Mettuse kandidatuuri esitas Toomas Asi Mettusega samast valimisliidust Kodulinn Sindi.



Mõlemad kandidaadid said enne hääletamist sõna ja neil tuli anda kirjalik nõusolek kandidaadiks olemise kohta. Vassvik lausus, et peab vajalikuks austust ja lugupidamist nii volikogu kui linnarahva vastu ja peab oluliseks koostööd nende kahe vahel.



“Mind kõik teavad, ei ole mõtet pikemalt rääkida. Soovin edu tulevasele linnapeale,” andis Mettus mõista, et tema arvates on tulemus juba enne hääletamist otsustatud.



Pärast hääletamistulemuste selgumist esmalt volikogu esimehelt Aleksander Kaselt, seniselt linnapealt ning volinikelt õnnitlusi vastu võtnud Vassvik tänas neid usalduse ja senist linnavalitsust tehtud töö eest. “Loodan, et suudan mulle pandud eesmärke täita,” lausus ta.



Vassvik kohe veel linnapeana tööle ei asu, selle otsusega andis volikogu talle volitused linnavalitsuse moodustamiseks. Linnapea ei vahetu enne, kui volikogu on uue valitsuse kinnitanud.



“Tunne on, et nüüd tuleb tööd tegema hakata, koorem on raske ja ette tuleb võtta palju. Kõigepealt tuleb kokku panna pädev meeskond, siis üle vaadata finantsolukord ja siis alles vaadata, mida saab kuhu investeerida ja kuidas edasi käituda,” sõnas Vassvik Pärnu Postimehele edasiste plaanide kohta.



Vassvik kinnitas, et on mõelnud valitsuse koosseisule. Võimalikud kandidaadid abilinnapea ja linnavalitsuse hääleõigusliku liikme kohale on olemas, kuid kõik on praegu lahtine.



Päevakorras oli veel volikogu komisjonide moodustamine ja komisjonide esimeeste valimine, kuid mõlemad lükkusid järgmisele istungile, sest võimuliit ei olnud rahul eelnõusse pandud revisjonikomisjoni liikmete arvuga.



Sindi linnavolikogu koguneb istungile taas 19. novembril, siis on päevakorras ka linnavalitsuse koosseisu kinnitamine.



Vassvik ei ole Sindi linnas esimene naislinnapea. Sindit on varem juhtinud Antonina Voorepalu aastail 1951-1952, Tekla Lind 1963-1975, Liina Maaste aastail 1975-1978 ja 1990-1996 ning Viivi Palmissaar 1984-1990.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles