Valmis kolmas raamat Kabli rahva meenutustest

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dora-Alviine Kesper.
Dora-Alviine Kesper. Foto: Urmas Luik

Koduloouurija Dora-Alviine Kesper on valmis saanud kolmanda teose oma kodukandi Kabli ajaloost ja inimeste mälestustest.


Oma sarja kolmanda raamatu “Kabli naabrid” 300 leheküljele on Kesper kirja pannud Kabli küla ümbritsevate külade inimeste lood.



“See on küla lugu naabrite kaudu. Aja märk on muutumine, kaovad vanad põlvkonnad, kaob ka küla ja teiseneb. Raamatus on lõbusaid lugusid, mida juba lastele lugeda muinasjutu eest. Kui kasvavad, siis taipavad, et naabrite lugu ongi meie endi, meie esivanemate ja kodukandi lugu,” märgib Kesper.



Kolmandasse raamatusse on kirja pandud kunagise Kura ja Räägu, nüüdse Penu küla, Majaka, kunagise Mõisa ja nüüdse Orajõe, Rannametsa, Häädemeeste, samuti Kabli küla inimeste lood.



Kesper mainis, et seekordki aitasid tal raamatut kokku panna Vilve ja Rein Kiisler ning Tiiu Sild. Raamatut on võimalik saada vaid autori enda käest.



Raamatu “Kabli naabrid” esmaesitlus toimus eile Häädemeeste raamatukogus. Viktor Pallo esitles samas oma raamatut “Silmakivi”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles