Õpilaskonverents haarab kogu Vanalinna kooli

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna põhikooli õpilaskonverentsi logo.
Vanalinna põhikooli õpilaskonverentsi logo. Foto: Illustratsioon

Pärnu Vanalinna põhikooli algklasside õpilastel oli täna õpilaskonverentsi lõppüritus, kus astusid üles iga klassi parimad, nädala pärast jätkub konverents 5.-9. klasside ettekannetega.


Algklasside konverentsil peetud esitlustest osutusid publiku lemmikuteks 1. klassi õpilase Dianne Jessica Koitla “Lauljate ja laulude raamat”, Andre Liini (2. klass) “Koolielu vanasti ja tänapäeval”, Eliise-Lee Puusaagi (3. klass) “Surnumeri” ja Harold Kiisleri (4. klass) “Kitarr”. Õpetajate lemmik oli Madis Rea töö “Viiul läbi aegade”.



“Suur osa konverentsi korraldamises oli õpilasesindusel, kelle liikmed käisid kuulamas algklassiõpilaste ettekandeid ja koostöös õpetajaga valisid igast klassist välja kümme parimat, samuti lõi õpilasesindus kaasa konverentsi põhipäeval,” ütles Vanalinna kooli õppealajuhataja Kaire Teemägi.



Vanalinna põhikool peab õpilaskonverentsi juba 13 aastat. Kui algusaastatel haarati konverentsil esinemisega põhiliselt andekaid õpilasi ja ülejäänud õpilased olid vaid kuulajad, siis 2005. aastast võtab Teemägi väitel konverentsist aktiivselt osa Vanalinna põhikooli iga õpilane.



Konverentsi väljundiks igale õpilasele on Teemägi ütlust mööda kogu kooliaja jooksul valminud üheksa uurimustööd teda huvitanud teemal ja esinemiskogemus. Paljudele õpilasliidritele annab kaasalöömine konverentsi korraldamisel organiseerimiskogemusi.



Õppealajuhataja sõnul toetab õpilaskonverents kogu oma ettevalmistamise käiguga kooli arengukava ja on suunatud õppekasvatustöö põhieesmärgi – anda õpilastele tänapäevastele tingimustele vastav konkurentsivõimeline haridus – täitmisele.



“Kooli õpilaskonverents annab õpimotivatsiooni ka õppetöös raskusi omavatele õpilastele, sest sellelaadse tööga saab tõsta nende õpilaste enesekindlust ja anda neile võimalust olla edukas,” lausus Teemägi.



Järgmisel reedel, 30. aprillil kogunevad konverentsi lõppüritusele 5.-9. klassi õpilased.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles