Linn ei poolda õpilaste tasuta bussisõitu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus pole valmis õpilasi tasuta kooli ja koju sõidutama ning leiab, et Pärnus ei ole elu talvel välja surnud, linnapea Toomas Kivimägi soovib aktiivsete noortega kohtuda.

Läinud nädalal tegi 15 noort Pärnu linnavalitsusele ettepaneku arvestada järgmise aasta eelarve koostamisel õpilaste tasuta kooli- ja kojusõiduga. “Transpordikulud kooli ja koju vähendavad oluliselt rahalisi võimalusi vaba aja veetmiseks,” tõdes üks noortest Kätlin Joala.

Peale tasuta koolisõidu ei rahuldanud noori Pärnu talvised vaba aja veetmise väljavaated. “Pärnu on talveperioodil täiesti väljasurnud linn, kus noored ei leia endale meelepärast tegevust peale kaubanduskeskuses hängimise,” teatas Joala.

Abilinnapea Romek Kosenkranius ütles, et maal elavatele õpilastele on tasuta bussisõit üksnes kooli ja kodu vahet liikumiseks. Selleks näidatakse bussijuhile tasuta sõidu õigust tõendavat dokumenti. “Linnabussides pole võimalik iga siseneja piletit kontrollida,” lausus ta.

Nii Kosenkranius kui Kivimägi avaldasid arvamust, et noorte sooviks oleks tasuta bussisõit ükskõik kuhu, see aga eeldaks näiteks maamaksu tõusu neli korda. Kivimägi sõnutsi ei saa meist isegi tunduvalt jõukamas Soomes maalaps alati tasuta kooli ja kodu vahet sõita, vaid soodustus algab siis, kui õpilane elab koolist vähemalt nelja-viie kilomeetri kaugusel.

“Õpilase kuupileti hind (80 krooni, T. R.) on sama mis kahe kinopileti hind,” ei pidanud Kivimägi bussisõitu noortele üleliia kalliks.

Kosenkranius rääkis, et Pärnu linnabussides on kavas kasutusele võtta plastkaardid, mis bussi sisenedes loenduri vastu panna tuleb. Kaardilt arvestatakse maha sõiduks kuluv summa ja kaardile saab internetist või müügipunktist raha juurde kanda.

Selleks, et inimesed harjuksid linnabussi esiukse kaudu sisenema, lubatakse alates 1. veebruarist pärast kella 19 bussi siseneda ainult eesuksest.

“Natuke kurb oli lugeda, et Pärnu linn on talvel välja surnud,” kommenteeris Kivimägi etteheidet, et noored ei leia endale meelepärast tegevust peale kaubanduskeskuses hängimise. “Aga teater, kontserdimaja, kino, ujulad, huvikoolid, noortekeskused, spordirajad ja teised võimalused?”

Kivimägi sõnas, et talle noorte aktiivsus meeldib ja ta teeb ettepaneku omavahel kokku saada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles