Kihnu elu häirib kaardimakse võimaluse kadumine

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakse terminal.
Kaardimakse terminal. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kihnu saart külastavatele turistidele valmistab meelehärmi tõsiasi, et saarel ei saa praegu pangakaardiga maksta.

Makseterminalid ei tööta poodides, baarides ega kõrtsides. Kuna ilm on soe, on saar rahvast täis. Kaardiga maksmise võimaluse puudumine on suur probleem, sest sularahaautomaati saarel samuti pole, ütles ERRi raadiouudistele Kihnus viibiv toimetaja Reene Leas. Tema sõnul tulevad inimesed saarele teadmisega, et seal saab kaardiga tasuda, ja sularaha ei ole palju kaasa võetud, vahendas ERR Uudised.

"Ka kohalikele ettevõtjatele on see üsna suur probleem, sest päris korralik tulu jääb saamata," rääkis Leas. "Poodides müüjad räägivad, et alguses on klientidel korv kaupa täis, aga kui maksta ei saa, laotakse päris palju korvist riiulitele tagasi."

Lease sõnul on kohalikud üritanud asja uurida nii Swedbankist kui Elionist. "Elionist öeldi meile, et Pärnus pidi olema tehniline rike ja tehnik lubati välja saata esmaspäeval," lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles