Linnavalitsuse töötajatele terendab palgatõus

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavalitsuse töötajaid on tänavu ootamas kuue protsendi suurune palgatõus.
Pärnu linnavalitsuse töötajaid on tänavu ootamas kuue protsendi suurune palgatõus. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus tegi volikogule ettepaneku suurendada teenistujate põhipalga vahemikku, keskmiseks palgatõusuks on kavandatud ligemale kuus protsenti.

See on keskmiselt niisama suur kui linna allasutuste nagu koolide, lasteaedade, kultuuriasutuste töötajate palgatõus.

“Palku soovitakse tõsta selleks, et linnavalitsuses töötavad eri spetsialistid väiksema palga tõttu töökohta ei vahetaks,” selgitas Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar. “Näiteks suudavad ehitusfirmad maksta objektijuhtidele tunduvalt enam kui linnavalitsus oma töötajatele. Juriste on raske leida, sest erafirmades on palgad suuremad.”

“Mõni aasta tagasi lahkusid paljud lastekaitseteenistuse töötajad, sest riik tegi oma struktuuri Pärnusse ja seal olid kõrgemad palgad,” tõi Roosaar näite. “Mõni maaomavalitsus suudab spetsialiste meelitada kõrgema palgaga, omavalitsuste ühinemisel ei tahtnud osa töötajaid seetõttu liitunud omavalitsuses jätkata.”

Roosaare selgituse kohaselt teeb ettepaneku konkreetsete teenistujate palgatõusu suhtes struktuuriüksuse juht. “Tean, et nad lähtuvad eeskätt kahest asjast: kui kellegi palk on väga madalaks jäänud, tõstetakse seda suurema protsendi võrra; kui hea spetsialisti erialase tööjõuturu palganumbrid on suuremad või tahetakse uusi inimesi palgata, võidakse tema palka keskmisest enam tõsta,” rääkis Roosaar. “Ülejäänute palgatõus on seetõttu kuuest protsendist väiksem.”

Osal linnavalitsuse teenistujatel kasvas palk veidi eelmiselgi aastal, kuid siis oli palgatõus väiksem kui allasutustes. Allasutuste palgakasvu vedasid haridustöötajad, kelle töötasu sõltus õpetajate miinimumpalgast.

Linnavalitsuse teenistujate palgad on jagatud nelja gruppi. Neist  esimeses, kuhu kuuluvad nooremspetsialistid ja töölised, tõuseb palgavahemik 750–1100 eurolt 900–1600 euroni. Teise palgarühma kuuluvate keskastme spetsialistide töötasu kerkib 850–1950-lt 1000–2450 euroni. Tippspetsialistide palka tõstetakse 1200–2300-lt 1400–2800 euroni. Kõrgeima palgaga gruppi kuuluvad struktuuriüksuste ja osavallakeskuste juhid ja linnasekretär. Nende töötasu suureneb 1500–2700 eurolt 1600–3500ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles