Uuenenud haigla nõukogu valis esimeheks linnapea

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Mailiis Ollino

Eile kogunes esimest korda uuenenud koosseisus sihtasutuse Pärnu Haigla nõukogu, mis esmalt valis omale esimehe.

“Nõukogu esimeheks valiti linnapea,” kinnitas Pärnu meer Romek Kosenkranius.

Linnapea jutu kohaselt jäi nõukogu haigla senise tööga üldjoontes rahule, kuid andis majandustegevuse asjus suuniseid. “Kuna plaanilises ravis on olnud paus ja selleks, kuidas haigekassa haiglale maksab ja kuidas eriolukorra ajal arstiabi tasustatakse, on kasutuses praegu teistsugused mehhanismid. Sellest sõltuvalt me haiglale teatud suuniseid andsimegi,” märkis Kosenkranius.

Samuti vaadati virtuaalkoosolekul üle haigla kolme kuu tulemused ja saadi ülevaade koroonaviirusest tingitud olukorrast.

Linnavalitsus kutsus aprilli keskpaiku ametist tagasi haigla nõukogu liikmed Ago Altjõe ja Margus Maiste ning nimetas uuteks liikmeteks Kosenkraniuse ja Tarvi Marksoni.

Maiste kohta ütles meer toona, et ta oli juba pikalt tahtnud ametist lahkuda. Parteitu Altjõe tagasikutsumise põhjused on jäänud tänini veidi segaseks. Siiski on Kosenkranius kinnitanud, et tal polnud Altjõe tegevusele midagi ette heita, vaid eesmärk on tugevdada sidet linna ja sellele kuuluva ettevõtte vahel.

Nimelt oli linnapea sõnade kohaselt haigla juhatusega juba sügisest mitu korda jutuks tulnud, et mõni linnavalitsuse esindaja võiks osaleda nõukogu töös. Sarnast praktikat on meeri sõnutsi rakendatud teistegi suuremate linnade haiglates, kus nõukokku kuulub kas linnapea või abilinnapea.

Haigla nõukokku kuuluvad praegu peale Kosenkraniuse ja Marksoni Arvo Reedik, Helis Pokker, Helle Kullerkupp, Marika Priske ja Kätlin Joala.

Haigla nõukogu eesmärk on kavandada ravila tegevust, korraldada raviasutuse juhtimist ja teha haigla tegevuse üle järelevalvet. Sihtasutuse asutajaõiguste teostaja Pärnu linnavalitsuse korraldusega määratakse ja kutsutakse tagasi nõukogu liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles