Rüsijää takistab Kihnu jäätee avamist

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata külmalainest, lähima nädala jooksul mandri ja Kihnu vahel jääteed ei tule, sest ranniku lähedale on kuhjunud palju rüsijääd.

Möödunud aastal avati Munalaiu-Kihnu vaheline jäätee 25. veebruaril ning see jäi ametlikult avatuks 21. märtsini.

Sel ajavahemikul kasutas jääteed 3304 sõidukit ja tee Munalaiust Kihnu läks maanteeametile maksma 31 717 eurot.

“Praeguses etapis jälgime jääolusid mandri ja Kihnu vahel ning kui olud lubavad, asume ette valmistama jäätee avamist. Praegu tunduvad need olevat ebasoodsad selles mõttes, et ranniku lähedale on kuhjunud palju rüsijääd,” rääkis maanteeameti Lääne regiooni direktor Enn Raadik. Lähema nädala jooksul Kihnu jääteed avada pole seega mõeldav, lisas ta.

“Kui rääkida kõikidest riigi jääteedest, siis enam on lootust järgmise nädala keskel avada Haapsalu-Noarootsi 3,5kilomeetrine jäätee. Järgmisena on praegu lootus Rohuküla-Vormsi jäätee avamiseks kuu teise dekaadi algul,” arvas Raadik.

Jäätee lubamiseks peab jää paksus olema vähemalt 20 sentimeetrit, pragude korral lausa 23 sentimeetrit. Sellise läbimõõduga jääl on lubatud liigelda sõidukitel kogukaaluga kaks tonni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles