Piltuudis ⟩ Plagama pannud papagoi allatoomiseks võeti appi redelauto

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Aarade perekond elab looduslikult vaid Kesk- ja Lõuna-Ameerikas, kuid nad on mujalgi populaarsed lemmiklinnud. Pildil olev lind ei ole Sindi juhtumiga seotud.
Aarade perekond elab looduslikult vaid Kesk- ja Lõuna-Ameerikas, kuid nad on mujalgi populaarsed lemmiklinnud. Pildil olev lind ei ole Sindi juhtumiga seotud. Foto: Uwe Gernhoefer/Panthermedia/Uwe Gernhoefer

Eile hilisõhtul helistas häirekeskusesse murelik kodanik, kelle papagoi oli kõrge kuuse otsa lennanud ning teda kätte saada sealt enam ei õnnestunud.

Kell 22.54 teatati Tori valla keskuslinnast Sindist, et Pärnu–Paide maanteel Raudtee pargis istus kõrge kuuse otsas kodunt pagenud lind. Sündmuspaigale sõitis Pärnu päästekomando redelauto ja päästjad tõid sinise papagoi puu otsast alla ning andsid üle perenaisele.

Sindis toimus eile hilisõhtul päästeoperatsioon, kuhu kaasati päästeameti masinad.
Sindis toimus eile hilisõhtul päästeoperatsioon, kuhu kaasati päästeameti masinad. Foto: Kerli Avald

Juhusliku mööduja jutu järgi oli kohapeal kaks päästeautot ja rohkesti uudishimulikke pealtvaatajaid, kes puu otsas istunud aara püüdmisele kaasa elasid.

Aara omaniku sõnutsi on lind, kellel nimeks Eduard, õnnelikult kodus tagasi ja seikluse käigus ta viga ei saanud.

Hilisõhtused sündmused arenesid Pärnu–Paide maanteel Sindi Olerexi tankla lähedal.
Hilisõhtused sündmused arenesid Pärnu–Paide maanteel Sindi Olerexi tankla lähedal. Foto: Googlemaps

Papagoi oli pererahvaga koduõues oma suure puuri peal tavapäraselt aega veetnud, kui miski teda ehmatas ja ta lendu tõusis. “Esimese hooga lendas ta üle naabrite katuse kõrge kase otsa. Inimese puu otsa ronimisel ta ehmus ja lendas suure kaarega järgmise puu latva,” rääkis Eduardi pere liige, kes ei näinud, kuhu lind järgmisena maandus.

Pere lemmiku leidmiseks hargneti ja prooviti teda leida. Kui otsitud oli juba üle tunni, avastas papagoi pere seitsmeaastane laps. “Eduard oli umbes 30meetrise kuuse otsas kodunt maksimaalselt 100 meetri kaugusel,” lausus sintlane.

Kutsumise peale Eduard puu otsast alla ei tulnud, sest aaradel on omaniku sõnutsi keeruline puult laskuda. “Päästeamet oli meie viimane õlekõrs!” tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles