Tipp-15 Pärnu Postimehe selle aasta enimloetud spordilood

Pärnu Postimees
Copy
Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis.
Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe spordiuudistest äratas lõppeval aastal kõige enam lugejate huvi ülevaade ja pildivalik siinses kontserdimajas peetud kulturismi ja fitnessi Eesti meistrivõistlustest.

Kuna sel aastal võitsid siinsed sportlased ridamisi medaleid rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt, pälvisid nendegi tegemised tähelepanu.

Loomulikult ei puudu enimloetud artiklite edetabelist Pärnu Sadama korvpallurite tegemised, sest kevadel võidetud Eesti meistritiitel oli vägev-vägev-vägev ja pakkus kamaluga emotsioone.

1. SUUR PILDIGALERII 〉 Eesti meistrivõistlused tõid fitnessi- ja kulturismiässad suvepealinna

Trimmis kehaga sportlased kogunesid oktoobris Pärnu kontserdimajja, sest just siin toimusid 54. Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis. Võistlusõhtu viimase ja tähtsaima trofee teenis kodupubliku rõõmuks Agne Kiviselg, kes naiste bikiinifitnessis tuli absoluutvõitjaks. 

Bikiinifitnessi absoluutkategooria võitis Agne Kiviselg (vasakul).
Bikiinifitnessi absoluutkategooria võitis Agne Kiviselg (vasakul). Foto: Urmas Luik

2. Häädemeeste noormees tuli maailmameistriks: Kõik vastased avaldasid austust!

Pärnumaa sai septembris järjekordse maailmameistri: Häädemeestelt pärit Markus Lehtla saavutas Türgis noorte jõutõstmise MMil üle 120kiloste raskejõustiklaste hulgas esikoha. Noormees tunnistas päev pärast kuldmedali kaela saamist, et maailmameistri aunimetus kõlab uhkelt. “Aga see ei omaks tähtsust, kui ma poleks pälvinud vastaste lugupidamist. Kõik konkurendid avaldasid austust, et said minuga võistelda,” rääkis 18aastane pärnumaalane.

Markus Lehtla tõusis Türgis pjedestaali kõrgeimale astmele.
Markus Lehtla tõusis Türgis pjedestaali kõrgeimale astmele. Foto: Erakogu

3. PIKK INTERVJUU 〉 Eesti esisuusataja ei välista sportlaskarjääri lõppu

Pekingis parima Eesti suusatajana stabiilselt neljandasse kümnesse sõitnud murdmaamehel Alvar Johannes Alevil jäi olümpiamängudega seljataha pikk peatükk oma sportlaskarjääris. 28aastane pärnumaalane analüüsis Hiinas toimunut ja mõtiskles: kuidas minna edasi?

Alvar Johannes Alev.
Alvar Johannes Alev. Foto: Tairo Lutter

4. Kristin Tattar krooniti maailmameistriks: See ei tundu päris, keegi võiks mind sellest unenäost äratada!

Suvepealinlane Kristin Tattar võitis USAs Kansase osariigis Emporias kettagolfi maailmameistrivõistlustel kindla esikoha. “Imeline tunne! See ei tundu päris, keegi võiks mind sellest unenäost äratada. See on hullumeelne,” lausus Tattar võiduintervjuus, kui oli viimase viske korvi saatnud ja talle ulatati selle spordiala hinnatuim karikas ja 11 000dollarine auhinnatšekk.

Kristin Tattar tuli selle aasta maailmameistriks.
Kristin Tattar tuli selle aasta maailmameistriks. Foto: Justin Anderson/PDGA

5. Pärnu Sadama liidri hooaeg on lõppenud, karjääri jätkamine küsimärgi all

Kui septembri alguses vigastas kontrollmängus põlve ukrainlane Vadym Kozak ja selle positsiooni paikamiseks toodi tiimi lätlane Davis Geks, siis nüüd sai põlvevigastuse meeskonna liider Andre Walker. Toomas Annuk tunnistas, et kanderaamil saalist haiglasse uuringutele viidud jänki trauma tundus väga tõsine. “Ei hakka ennustama, aga arvan, et sel hooajal ei saa temaga arvestada,” nentis peatreener.

Andre Walker viidi saalist otse haiglasse.
Andre Walker viidi saalist otse haiglasse. Foto: Urmas Luik

6. GALERII 〉 Võimsad Porsched pakkusid ringrajal nii silmarõõmu kui närvikõdi

Juulis lisas suvepealinna meelelahutust Eesti suurim Porsche autode kogunemine Porsche Weekend. Ürituse raames peeti Audrus Porsche Ringil motospordivõistlus Porsche Sprint Challenge NEZ ja Eesti meistrivõistlused, kus stardijoonele asusid lähiriikide parimad Porsche-sõitjad ja meeskonnad.

Porsche ringrajal pandi sportautod joonele.
Porsche ringrajal pandi sportautod joonele. Foto: Mailiis Ollino

7. Karm dieet viis triumfini: kogu aeg kõht natuke tühi ja 15 kaotatud kilo

Tiim Go Fit üks eestvedajaist Ramil Lipp võidutses Arnold Classic Europe’il meeste kategoorias games classic bodybuilding. See on põhimõtteliselt klassikaline kulturism, ainult et games classic’ul on ülemist kaalupiiri allapoole nihutatud. Nõnda saavad väiksema lihasmassiga sportlasedki kõrgel tasemel mõõtu võtta.

“Kuna see on Arnold Schwarzeneggeri järgi nimetatud võistlus, peetakse seda kulturismimaailmas väga-väga kõvaks. MMi ja EMi kõrval kõige mainekamaks,” kinnitas Lipp, kes võitis kohtunike ühehäälse otsuse ehk maksimumpunktidega. “Olen väsinud, aga õnnelik – see on kindlasti mu karjääri tähtsaim võit!”

Ramil Lipp.
Ramil Lipp. Foto: Urmas Luik

8. FOTOD 〉 Jalgrattur Laura Lizette Sander elas üle karjääri kõige karmima kukkumise

Pärnu Kalevi spordikooli 17aastane rattur Laura Lizette Sander oli aprillis Hollandis EPZ Omloop van Borsele nimelisel kolmepäevasel velotuuril ehk juunioride Rahvuste karika etapil vinges hoos, kui saavutas avapäeval 122 sportlase hulgas temposõidus neljanda koha.

Paraku lõppes perspektiivika, välisvõistlustel Taani tiimi Team Rytger Development esindava suvepealinlase võistlus 72,9kilomeetrise grupisõidu alguses, kui tiimi liider sattus massikukkumisse.

Õhtuks paistetas noorsportlase nägu üles.
Õhtuks paistetas noorsportlase nägu üles. Foto: Erakogu

9. REPLIIK 〉 Pärnu korvpallitiim tegi sohki!

Spordireporter mõtiskles Pärnu Sadama ja BC Kalev/Cramo vahelise poolfinaali üle, kus tulid külmavärinad ihule.

Mis nad siis tulevad meie õuele kaklema?
Mis nad siis tulevad meie õuele kaklema? Foto: Aivar Kütt/Pärnu Sadam

10. GALERII 〉 Eesti spordi suurkuju pandi Pärnu jõge valvama

Hoolimata pisut kõledast, tuulisest ja kuuekraadisest ilmast tuli oktoobri lõpus sadakond spordisõpra Pärnu Kalevi sõudebaasi, et avada Eesti aerutamise suurkuju Heino Kurveti elusuuruses skulptuur.

“Kui Heino praegu siin Pärnu jõe ääres seisaks, ütleks ta kindlasti, et kuldaväärt ilm trenni minekuks!” ütles ausamba projektijuht ja Kurveti kunagine paadikaaslane Are Eller. “Temal oli nii, et mida raskem ilm, seda kõvema treeningu pidi tegema, sest mõni konkurent sel päeval trenni ei läinud.”

Pärnu sõudebaasis avati aerutamislegendi skulptuur. Vasakul idee autor Jaan Koppel ja paremal teose skulptor Elo Liiv.
Pärnu sõudebaasis avati aerutamislegendi skulptuur. Vasakul idee autor Jaan Koppel ja paremal teose skulptor Elo Liiv. Foto: Jüri Looring

11. Vapruse meistriliiga lahing meelitas Rannastaadionile koguni 2000 pealtvaatajat

Juuli alguses sündis Pärnu Vapruse vutimeeskonna tänavune pealtvaatajarekord, kui madistamist Tartu Tammekaga tuli uudistama täismaja.

Rannastaadioni tribüünid olid täis.
Rannastaadioni tribüünid olid täis. Foto: Mailiis Ollino

12. GALERII 〉 Jalgpallurite kaua oodatud unistusele pandi nurgakivi

Kuigi mujal Eesti linnades esineb riigi toel rajatavate jalgpallihallide ehitamisel takistusi, edeneb Pärnus halli ehitus plaanipäraselt ja oktoobris sai rajatis nurgakivi.

Järgmise aasta sügisel valmiva jalgpalli sisehalli nurgakivi asetamine.
Järgmise aasta sügisel valmiva jalgpalli sisehalli nurgakivi asetamine. Foto: Mailiis Ollino

13. FOTOD 〉 Pärnumaa tüdrukud lõid Euroopa meistrivõistlustel platsi puhtaks

Pärnumaa noortele sangpommisportlastele kujunesid Poolas Ostrów Wielkopolskis peetud Euroopa meistrivõistlused üliedukaks.

Laura Kallas (vasakul) ja Meribel Tamme.
Laura Kallas (vasakul) ja Meribel Tamme. Foto: Eesti sangpommispordi liit

14. SUUR PILDIGALERII 〉 Pärnakas krooniti fitnessivõistlustel Euroopa meistriks

Mai lõpus Tallinnas Tondiraba jäähallis toimunud Euroopa meistrivõistlustel fitmodelli kategoorias võitis pärnakas Karoliina Liitmaa (Tiim Go Fit) kaks kuldmedalit.

Karoliina Liitmaa.
Karoliina Liitmaa. Foto: Konstantin Sednev/Postimees

15. Kullamäe: Olnuks ju ääretult mage, kui teed sellise töö ära ja siis saad finaalis Tartu käest peksa

Eesti korvpallilegendi Gert Kullamäe sõnutsi on Pärnu Sadama korvpallitiimi meistritiitel kogu Maarjamaa korvpallile lisaväärtus. “No kaua võis!? Tallinn–Tartu, Tartu–Tallinn, Tallinn, Tallinn, Tallinn … Aga Pärnu?” ütles ta Pärnu Postimehele antud usutluses.

Gert Kullamäe tunnistas, et tänu Sadama sedavõrd ägedale pundile ei ihka tema mujale ega näiteks peatreeneriks.
Gert Kullamäe tunnistas, et tänu Sadama sedavõrd ägedale pundile ei ihka tema mujale ega näiteks peatreeneriks. Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles