Aastajooks stardib juba 28. korda

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaike Pärnoja.
Vaike Pärnoja. Foto: PP

Vaike Pärnoja, klubi Tervisesport esimees.

Pärnumaa vanim traditsiooniline spordiüritus on ratturite tänavasõit, mida nüüd peetud juba 51 kevadet. Järgnevad orienteerumisneljapäevakud ja kadrijooks, mullu katkes lauatennisesarja traditsioon, ja nii tõusis aastajooks neljandaks. Kas jooksupaigad on 28. jooksusuvel samad, mis alati?

Ikka samad. Draakoniaasta sarjaga alustame 8. mail Niidupargis, kus lastel on kavas 500 ja täiskasvanuil 1500 meetrit. Viis korda jookseme seal, siis kolime Pärnu randa, kus seitsmel teisipäeval jooksevad lapsed 400 ja teised 3000 meetrit. Sarja kuus viimast õhtut on Raekülas, kus kavas vastavalt 700 ning 5000 meetrit.

On sarjas ka eelmistega võrreldes mingeid muudatusi?

Selleks, et lõpus auhindadele konkureerida, tuleb igas paigas vähemalt korra ja kokku kuuel õhtul osaleda, sest igaühel läheb kirja kuus paremat tulemust. Jooksu arvestus on nüüd täpsem, kui varem. Ja muudetud on laste vanusegruppe, nüüd võisteldakse 5-7- ja 8-10aastaste arvestustes.

Tegemist on traditsiooniliselt osavõtjarohke võistlusega, aga – on oodatud ka terviseks sportijad?

Muidugi. Tervisejooksjad ja käijad lähevad rajale osavõtumaksuta, neil aega ei fikseerita, aga kõigil 18 korral nii startinud kui ka finišisse jõudnud saavad sügisel auhinna.

Kes mullu jooksusarja võitis? Kes on aastate jooksul enim üldvõite kogunud?

Mullu osales kõigil etappidel 18 jooksjat ja sarja võitis Jakob Tarkpea. Aastate jooksul on meestest kõige rohkem üldvõite kogunud Andres Lelov ja Eero Pevkur, naistest Siiri Särev-Kangur ja Saimi Pevkur.

Aastajooksud algavad 8. mail, klubi Tervisesport avaüritus on aga juba 5. mail. Mida rahvale pakute?

Pärnu jõe käimist. Mullu oli sellel Eesti tervisekäimise kalendrisse kuuluval päeval külalisi Tallinnast, Võrust, Haapsalust ja Kohtla-Järvelt, loodame rahvarohkust tänavugi. Stardime keskpäeval Vallikäärust, pikk distants 11 km kulgeb üle kahe silla Jaansoni rajal, poole lühem linnas mööda vaatamisväärsustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles