Väärikate ülikool ootab soliidses eas inimesi õppima

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledžis alustab tegevust väärikate ülikool, mille eesmärk on anda uusi teadmisi ja oskusi eakatele inimestele, arendada nende loovust, initsiatiivi ja sotsiaalset vastutustunnet.
Tartu ülikooli Pärnu kolledžis alustab tegevust väärikate ülikool, mille eesmärk on anda uusi teadmisi ja oskusi eakatele inimestele, arendada nende loovust, initsiatiivi ja sotsiaalset vastutustunnet. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tartu ülikooli Pärnu kolledžis alustab tegevust väärikate ülikool, mille eesmärk on anda uusi teadmisi ja oskusi eakatele inimestele, arendada nende loovust, initsiatiivi ja sotsiaalset vastutustunnet. Osalema on oodatud pärnumaalased 50. eluaastast alates.


Õppetöö toimub loengute, seminaride, vestluste, õppekäikude ja väljasõitude vormis. Algava aasta teemade hulka on plaanitud näiteks kogukonna arendamine ja võimalused, sotsiaalne kaitse, õigusteemalise teabe kättesaamine, aktiivne vananemine, tervis, teadusuudised, majanduselu. Praktilisest küljest pakutakse võimalust saada tuttavaks arvutiga, külastada hoolekandeasutusi ja konkursi “Kaunis kodu” maakonna ilusamaid kodusid, vahetada kogemusi kodundusest.



Esimene kokkusaamine on TÜ Pärnu kolledžis Ringi 35 juba 6. jaanuaril 15.30-18. Väärikast elust räägib Tallinna ülikooli emeriitprofessor Talvi Märja ja sotsiaalsest kaitsest riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu.



Loengud hakkavad toimuma kaks korda kuus, üle nädala kolmapäeviti. Kokkuvõtted tehakse 2. juunil, aktiivne osaleja saab TÜ avatud ülikooli tunnistuse.



Kirja panna ja infot saab, helistades väärikate ülikooli idee algatajale Mari Suurväljale 515 0448 või meilides mari.suurvali@pc.ut.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles