Tänavune jõulukuusk tuli koduõuest

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra vallast pärit jõulukuusk saab advendiajaks jõulutuled külge.
Vändra vallast pärit jõulukuusk saab advendiajaks jõulutuled külge. Foto: Karin Klaus

Eile pandi Pärnu Keskväljakule üles 18 meetrit kõrge jõulukuusk, mis pärineb Vändra valla Reinumurru külast.

Tõnis Beereni koduhoovil kasvanud puul oli vanust 75 aastat. “Kuusest oli kahju küll, aga mis teha, ta oli juba nii suur ja oma aja ära elanud,” kommenteeris Beeren. “Need sugulased, kes ta kord istutasid, on ammu mulla all.”

Jõulukuusk oli linnaaednik Kristiina Kupperi sõnutsi varem valmis vaadatud kahes Pärnumaa paigas: Vändras ja Tihemetsas. Tiheduse, pikkuse ja muude näitajate poolest sobis Keskväljakule kõige paremini Vändra taluhoovist valitud kuusk. Kuusk, selle toomine ja mahavõtmine läheb Pärnu linnale maksma kokku 41 300 krooni.

“Päris ilus, lai ja kahar kuusk,” arvas kümme aastat teatri ette kuuse paigutanud OÜ Euro Cactuse projektijuht Arne Meier, vaadates, kuidas AS Laarmann ja Ko kraana jõulupuud oma kohale tõstab. “Eks neid puid ole aastate jooksul olnud paremaid ja halvemaid, tänavune pole väga pikk, aga selle eest tihe. Panen talle kaasa ühe jõuluehte, mis eelmise aasta kuusele kogemata külge oli jäänud.”

Veel üks jõulupuu pannakse püsti Rüütli platsil ja just selle kuuse juures süüdatakse 28. novembri õhtul esimene advendiküünal.

“Leidsime, et Rüütli plats on linnarahvale mõeldud üritusteks sobivam,” seletas Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja asetäitja Ela Tomson. “Keskväljakul on küll ilus suurt kuuske Pikalt tänavalt, sillalt ja Endla suurtest akendest vaadata, aga ümberringi on parkimisplats ning laulud-tantsud-päkapikud sobivad rohkem Rüütli platsile, kus rahval sealse kuuse all mõnusam kõike toimuvat jälgida.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles