Keeleinspektorid saatsid 24 Pärnu pedagoogi keeleeksamile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene sõnaraamatud.
Eesti-Vene sõnaraamatud. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Keeleinspektsioon saatis eelmisel nädalal 24 nõuetele vastavalt eesti keelt mitteoskavat Pärnu pedagoogi keeleeksamile.

Keeleinspektsiooni järelevalvejuhi Leho Klaseri sõnul tuvastasid inspektorid, et Pärnu Kellukese lasteaias ei vasta 25 töötajast kümne keeleoskus nõuetele. Pärnu Vene gümnaasiumi kontrollimisel selgus, et mullu tehtud ettekirjutuse on 17 töötajast täitnud vaid kolm.

Keeleinspektsioon tegi pedagoogidele ettekirjutuse, mille kohaselt tuleb nõutav keeleeksam sooritada järgmise aasta 1. maiks.

Kokku kontrollis keeleinspektsioon eelmisel aastal keeleseaduse nõuete täitmist 23 asutuses ja äriühingus. Inspektorid tegid kokku 95 toimingut, neist 89 avalikus ja kuus erasektoris.

Keeleinspektsioon kontrollis eelmisel nädalal keelekasutuse olukorda Kohtla-Järve Tammiku gümnaasiumis, Narva lastekodus, Kohtla-Järve slaavi põhikoolis, Tallinna lastekodus, Pärnu Vene gümnaasiumis, Pärnu lasteaias Kelluke, Tartu lasteaedades Sirel ja Mõmmik, ühes korteriühistus, paaris kohvikus ja kauplevates äriühingutes.

Avaliku teabe keelsusnõuete rikkumise pärast tegi keeleinspektsioon ettekirjutuse neljale äriühingule. Eesti keele eksami peavad sooritama 46 inimest, neist üheksale tegi inspektsioon ettekirjutuse koos hoiatusega sunniraha määramise kohta, kolmele inimesele määrati rahatrahv ja seitsmele hoiatustrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles