Õpilaste kunstikonkursil sündis 80 tööd

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eno-Gerrit Link

Ligi 80 Pärnu koolide õpilast kogunes laupäeval Pärnu Hansagümnaasiumisse, et osaleda linna suurimal õpilaste kunstikonkursil.

Kuuendat aastat toimuval 5.–12. klassi õpilastele mõeldud konkursil oli tänavu neli teemat: Eesti Vabariik 95; portree; abstraktne kompositsioon etteantud sõnapaariga; tänapäeva või tuleviku kuurordi teemaline installatsioon.

Konkursi korraldaja, Pärnu kunstikooli direktori Kristel Kallau sõnade kohaselt on kunstikonkurss nii õpilaste kui kunstiõpetajate seas oodatud sündmus, mille kohta hakatakse uurima juba kooliaasta alguses.

Kallau jutu järgi on korraldajad püüdnud osavõtjatele luua võimalikult head tingimused. “Oleme uurinud, millised värve, kriite, pliiatseid või muid vahendeid osalejad kasutada soovivad, ja püüdnud need muretseda,” ütles ta.

Kallau arvates on tore, et konkursil on nii palju osalejaid. “Meie eesmärk on võimalikult palju viimistletud töid saada,” lisas ta.

Konkursil parimaks hinnatud töödest avatakse 20. veebruaril Pärnu keskraamatukogus näitus.

Samal ajal kui õpilased joonistasid ja installatsioone valmistasid, pidas õpetajatele loengu disainer ja õpiku “Disainispikker” autor Merike Rehepapp, kes rääkis, kuidas õpetada disaini. Ettekande tegi kuurordiloo uurija Tiit Kask, kes rääkis kuurordi ajaloost ja tänapäevast.

Pärnu kuurordi 175 aasta juubel ongi järgmise kunstikonkursi teema. Kuurordi juubeliaastale pühendatud konkursi parimad tööd jõuavad Pärnu keskraamatukogus vaataja ette Pärnu päeval, 6. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles