Pärnu linnakodaniku maja saab viieaastaseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnakodaniku maja.
Pärnu linnakodaniku maja. Foto: Henn Soodla

Viis aastat tagasi, 2.juunil 2004 avati aadressil Nikolai 8 külastamiseks Pärnu linnakodaniku maja.


„See maja ei ole muuseum, pigem omalaadne keskus, kuhu kogutakse materjali Pärnu omavalitsuse ja sellega seotud inimeste ja sündmuste kohta läbi aegade ning võetakse vastu linna külalisi ning peetakse väiksemaid esindusüritusi,“ ütles linnavalitsuse protokolli, välis-ja avalike suhete teenistuse juhataja Ela Tomson.



Maja teematoad pakuvad tutvumiseks materjali linna juhtimise, kodanikkonna, hansaaegade ja Pärnu välissuhtluse kohta.



Kõik viis aastat linnakodaniku maja perenaine olnud Hilja Treuberg on enda ümber koondanud hulga kultuuri- ja ajaloohuvilisi pärnakaid, kes moodustavad selle maja ümarlaua.



Pärnu linnakodaniku maja sünnipäevanädalal 1.-5.juunini on vaadata uued väljapanekud linna autasudest, kodanikumaja ajaloost ja näitus nimega „Pärnu mehed Riia all“(90 aastat Landeswehri sõjast).



Maja on külastamiseks avatud 1.-4. juunil kell 10-16, 5. juunil kell 12 -18.



3. juunil kell 18 räägitakse sarjas „Muusade puudutus“ lugusid vanast muusikatarest Esplanaadi tänavas. Külas on Helbe Merila-Lattik ja Johann Merila.



4. juunil kell 17 on kodanikumaja sõprade kokkutulek.



Kodanikumaja külastamine on kõigile tasuta, üritustele on vajalik varuda kodanikumajast vabapääse. Gruppide külastusteks palutakse kokku leppida telelfonil 444 8109.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles