Pärnus põgenes mesilaspere naabri aeda

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taru hüljanud ja õunapuu otsa pesa teinud mesilased Vana-Pärnus.
Taru hüljanud ja õunapuu otsa pesa teinud mesilased Vana-Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus Vana-Pärnu linnaosas pani eile hommikul tarust plehku pere heitnut mesilasparv, kes leidis uue peatuspaiga naabri aias õunapuu otsas.


Mesilaspere omanik rääkis Pärnu Postimehe fotograafile, et ootab, kuni uut kodu otsima läinud mesilinnud maha rahunevad, ja proovib nad seejärel spetsiaalsesse kasti koguda ja tarusse toimetada.  



Uut kodu otsivad mesilased agressiivsed ei olnud ja kedagi ei rünnanud. Mesiniku sõnutsi lendab uue pere loonud mesilasparv vanast tarust minema ja hakkab uut pesapaika otsima.



Sülemi keskel asuvat emamesilast kaitsvaid meekogujaid ei tasu mesiniku jutu järgi karta ja omapäi torkima minna, sest pere võib niiviisi laiali lennata ja hukkuda. Mesilassülemi avastamisel soovitas mesinik otsida kontakti mõne spetsialistiga, kes aitab nad kokku koguga ja uude elupaika transportida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles