Reservohvitserid saatsid tule teele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori kirik.
Tori kirik. Foto: Urmas Luik

Eesti reservohvitseride kogu (EROK) tunnustas võidupüha künnisel tublimaid, osaldes Toris sõjameeste mälestuskirikus võidutule süütamisel ja teelesaatmisel.


EROK esimees, kapten-major Toomas Peek andis üle EROK Teeneteristi Hõberisti, mille pälvisid nooremleitnandid Tanel Järvet, Jüri Kask ja Kuno Peek, välismaalastest aga majorid Matti Ankelo Soomest ja Jan Sjölin Rootsist ning kapten-major Erik Irgens Norrast.



EROK Teeneteristi Raudristiga tunnustatud on major Mehis Born, leitnandid Rein Künnap ning Soomest Jari Ora ja Tommi Verho, lipnikud Anne Must ja Teet Vaar.



Jumalateenistusel mälestati hukkunud kaitseväelasi, mälestusplaadile kanti Afganistanis hiljuti hukkunud veebel Allain Tikko nimigi.



Tori kiriku altaritulest süüdatud võidutuli alustas teekonda soomukil. Hilisõhtul ühines Tori tuli Vabadussõja võidusamba avamisel Jõgevamaal Kassinurmes süüdatud muinastulega. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles