Vändra vald eelistas Kodukanti

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra valla lipp.
Vändra valla lipp. Foto: Riigikantselei

Vändra vallas anti enim hääli valimisliidule Kodukant, kelle nimekirjas kandideerinud Vändra vallavanem Peeter Reimann pääses volikogusse 353 hääle ja isikumandaadiga. Kodukandil on volikogus 7 kohta 15st. 

Valimisliit Üheskoos ja Kaisma-Vändra Liit said mõlemad kolm kohta, Keskerakond ja valimisliit Realistid kumbki ühe koha volikogus.

Valituks osutusid Peeter Reimann, Kaido Madisson, Andres Metsoja, Maarja Hints, Andres Tamm, Taivo Himmaste, Liivi Vähesoo, Heldi Raude, Merle Ervin, Marika Kruusmaa, Selma Ustav, Aime Auksmaa, Ain Pertel, Tõnu Lääts ja Andres Sõnajalg. 

Tänavu Kaisma ja Vändra valla liitumise tõttu ühiselt valitavas Vändra vallavolikogus on 15 kohta, millele pürgis 59 kandidaati ehk 3,9 inimest kohale.

Kandideerisid 4 valimisliitu, üks erakond ja üksikkandidaat. Valimisliidus Realistid kandideeris 7, valimisliidus Kodukant 17, valimisliidus Üheskoos 12, Keskerakonnas 10, valimisliidus Kaisma-Vändra Liit 12 inimest ja üksikkandidaat Janek Saharenko.
Vändra vallavolikogu valimistel oli 2 ringkonda, esimene senise Vändra ja teine Kaisma valla territooriumil. Kaisma piirkond saab volikogus 5 ja Vändra valla ala 10 kohta.

2005. aasta kohalike omavalitsuste valimistel oli Kaisma vallavolikogu 7 kohast 4 Res Publical, 2 Keskerakonnal ja üks Rahvaliidul. Andres Metsoja Res Publicast korjas kõige rohkem hääli – 42.
Vändra vallavolikogus sai toona 9 mandaati valimisliit Kodukant ja 6 kohta Rahvaliit. Kodukandi nimekirjas kandideerinud Peeter Reimanni poolt hääletas suurim arv valijaid – 176.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles