Kaitsepolitsei pole Viisitamme unustanud

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm.
Mart Viisitamm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kaitsepolitsei ei ole ametist lahkuvat Pärnu linnapead Mart Viisitamme unustanud ja hoiab tema viimaste nädalate tegevusel silma peal.


Mitme nimetuks jääda sooviva linnaametniku jutu järgi on kaitsepolitsei töötaja käinud eelmise nädala reedel ja sel kolmapäeval linnavalitsuse majandusosakonnas ning tundnud huvi osaühinguga Herder toimuva kohtuvaidluse vastu. Politseiametnikku huvitasid eelkõige Viisitamme poolt kohtule ja Herderile saadetud kirjad, millest Pärnu Postimees eile kirjutas.



Kirju lugenud inimesi hämmastab, kui leigelt Viisitamm linna esindajana miljonite eest võitleb ja kui kergekäeliselt vastaspoole argumentidega nõustub. Herder nõuab linnalt 42,3 miljonit krooni, sest linnavalitsus ei hoiatanud teda Esplanaadi 10 kinnistut müües, et see asub muinsuskaitsealal.



Kirjades pole ühtegi argumenti, miks linn ei peaks Herderile 42,3 miljonit maksma. Küll aga on selliseid argumente valmis esitama linnasekretär Tiina Roht, keda kirjade ettevalmistamisse ei kaasatud.



Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja ütlust mööda pole seoses Herderi kohtuasjaga ühtegi kriminaalmenetlust algatatud.



Viisitamm ütles eile, et ta pole kaitsepolitseiniku külaskäikudest kuulnud, kuid see ei üllata teda.



Kui keegi kahtlustatava või tunnistajana üle kuulatakse, peab varem olema algatatud kriminaalasi. Ülejäänu on lihtsalt inimestevaheline vestlus, mida kaitsepolitsei oma töövahendina sageli on kasutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles