Liblika lasteaia mudilased ehitasid lumelinnaku

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelinnaku ehitus Pärnu Liblika tänava lasteaias.
Lumelinnaku ehitus Pärnu Liblika tänava lasteaias. Foto: Terje Pill

Pärnu Liblika tänava lasteaia mudilased koos peredega ehitasid ilmade soojenedes oma lasteaia hoovile kelguradadega lumelinnaku.


Et lund on sel aastal erakordselt palju, hakkasid lapsed ja lasteaiaõpetajad juba jaanuari alguses lumelinnaku tegemist planeerima, rääkis Ave Ruul, juhataja asetäitja õppe- ja kasvatustöö alal.



“Traktorid lükkasid lume mägedeks, et kokkulepitud päeval lumelinnakut ehitama hakata,” kirjeldas Ruul. “Siis läks külmaks ja iga nädal oli täis ootamist: kas sellel nädalal saame teha?”



Lõpuks tulid soojemad ilmad ja lumelinnaku ehitus sai hoo sisse. Linnaku valmimisel olid labidate, kelkude ja kastekannudega tegutsemas lapsed, vanemad, õed-vennad, lasteaia personal.



“Lumi küll ei pakkinud, aga tegutsemislust oli suur ja tegijate silmis rõõmusäde,” lausus Ruul, kelle ütlust mööda nautisid vanemad justkui oma lapsepõlve, kui talved olid niisama lumerohked. “Pimeduse saabudeski ei kippunud mõni isa tööd lõpetama.”



Ehitustöö tehtud, sõid tegijad tee kõrvale laste küpsetatud kooke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles