Punases tornis avati Pärnu hansahooaeg

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrid õpetasid Punase torni hoovil nii viltimist kui teisi põnevaid käsitööliike.
Meistrid õpetasid Punase torni hoovil nii viltimist kui teisi põnevaid käsitööliike. Foto: Ants Liigus

Laupäeval said pärnakad ja suvepealinna külalised osa peamiselt Pärnu Punases tornis toimunud hansapäevast, millega avati jaanipäeval algavaid rahvusvahelisi hansapäevi silmas pidades hansahooaeg.


Punase torni korraldatud hansapäev algas kell 11 keskraamatukogu ees, kus Pärnu linnapea Toomas Kivimägi heiskas hansalipu ja kuulutas hansahooaja avatuks.

Rongkäigus sammuti Punase torni juurde, kus Viljandi Bonifatiuse gild esitles moedemonstratsioonil uusi naiste ja meeste rõivakollektsioone, millest pool jääb Punase torni galeriisse müüginäitusele 6. juunini.

Torni hoovis ja Hommiku tänaval olid kohal käsitsi valmistatud toodetega kauplejad Maarja-Magdaleena gildist ja kaugemaltki. Kuninga tänava põhikool esindas töötoaga Noorte Hansa liikumist.

Hansarõivaste õpitoad korraldasid Bonifatiuse gild ja Kadri Rebane Maarja-Magdaleena gildist, ajalooliste rõivaste lõikeid sai koju kaasa osta.

Ürituse ühe korraldaja Jüri Soo teatel anti iga ostuga soovijatele kaasa kangakaupluse Abakhan sooduskupong ja kupongid lõppesid kiiresti. “Sellest võib järeldada, et juunis suurtel hansapäevadel on nii mõnigi linnakodanik end vastavalt riietanud,” avaldas Soo lootust.

Rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit esitas hansaaegseid tantse, põnevaid pille mängis Olavi Kõrre. Peale Bonifatiuse gildi olid kohal külalised Tartu Antoniuse gildist.

Soo rõõmustas, et tulla said Tartumaa Uhti Kõrtsi käsitöömeistrid, kes hansapäeval küpsetasid värsket leiba ja tutvustasid omakandi kingsepa Janek Viljuri keskaja stiilis jalavarje.

“Punase torni hansapäev õnnestus eelkõige tänu kaunile suvepäikesele,” märkis Soo, et kohalike kõrval jagus turistidest uudistajaidki.

Päeva lõpetas rännak Pärnu vanalinna, kus tutvustati ajaloolisi hooneid ja keskaja eluolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles