Maratonujujad propageerivad ujumisoskuse vajalikkust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruno Nopponen ja Romet Tepper ujusid Kihnust Pärnusse ligi 16 tundi. Kolmandana Kihnust teele asunud Henri Kaarma ronis paati pärast 14 tunnist ujumist.
Bruno Nopponen ja Romet Tepper ujusid Kihnust Pärnusse ligi 16 tundi. Kolmandana Kihnust teele asunud Henri Kaarma ronis paati pärast 14 tunnist ujumist. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolm Viimsi veeklubi vabatahtlikku ja iseseisvat maratonujujat hüppasid neljapäeval päikesetõusu ajal Kihnus vette ning ujusid päikeseloojanguks Pärnu randa, et propageerida ujumisoskuse vajalikkust.

Tegemist oli etapiga sarjast "Ujudes ümber Eestimaa", vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kui Bruno Nopponen ja Romet Tepper päikeseloojangu aegu Pärnu rannas veest välja sammusid, oli päikesetõusul antud stardist Kihnus Lemsi sadamas möödunud 15 tundi ja 35 minutit.

"Pikk distants ei olegi raske, aga kõik, mis sellega kaasneb - hoovused, lained, tuul -, see on raske. Oleks sile vesi, ujuks pikemaid distantse," rääkis avaveeujuja Romet Tepper.

Viimsi veeklubi liikmed on ülipikki vahemaid avaveekogudel alistanud varemgi, ühest küljest tõestamaks enesele ja teistele, et võimatu on võimalik. "Teisalt on meil mõte propageerida Eestis ujumist, et inimesed ikka ujuda oskaksid," märkis teine avaveeujuja Bruno Nopponen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles