Teadlaste ööl tuleb Pärnusse täheteater

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tarand.
Andres Tarand. Foto: PP

Järgmisel reedel, 24. septembril uuritakse Tartu ülikooli Pärnu kolledžis rahvusvahelisel teadlaste ööl tähistaevast ja arutletakse kliimamuutuste üle.

Teadlaste öö on eri teadusringkondi ja -organisatsioone ühendav suurüritus, kus ühe öö(päeva)ga toimub palju teadust ja teadlasi tutvustavaid üritusi atraktiivses ja lõbusas võtmes. Pärnu kolledžis tähistatakse teadlaste ööd neljandat aastat.

StarLabi täheteater annab kolledžis kokku viis pooletunnist etendust. Täheteatri planetaariumis projitseeritakse publiku peade kohale väikese planetaariumimasina abil kunstlik tähistaevas. Saab selgemaks, milline on tähistaevas meie vöötmes, aga ka ekvaatoril ja põhjanabal. Peale selle võib uurida müütilist taevast: tähtkujude kohtadel on joonised Vana-Kreeka mütoloogilistest tegelastest. Astronoom räägib, kuidas ja miks liiguvad tähed-planeedid, kuidas tekivad aastaajad ja varjutused.

Õhtul alustab kolledžis teaduskohvik, kus klimatoloog Andres Tarand (pildil) räägib teemal “Mis selle kliimaga siis lahti on?”. Uute teadmiste kõrval pakutakse teaduskohvikus osalejatele söögi- ja joogipoolist, pärast loengut musitseerib Lauri Lugu kitarril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles